Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Willibrorduslezing door Martin Sommer

Ook dit jaar organiseert de Stichting Vrienden van de Cultuurkoepel de Willibrorduslezing, dit keer gehouden door Martin Sommer, politiek commentator van o.m. De Volkskrant.

Martin Sommer (1956) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1987 werkt hij bij de Volkskrant, op vele functies waaronder het correspondentschap in Parijs. Tegenwoordig schrijft hij op zaterdag het politieke commentaar voor de krant. Zijn laatste boek Wat een held! (2012) gaat over helden in de vaderlandse geschiedenis.

Van kerkse dwang naar overheidsdrang
“Een lezing vernoemd naar de heilige die het christendom in deze streken bracht, kan niet voorbijgaan aan het geloof. Naar de kerk gaan velen allang niet meer. Maar is met God ook de geest van het christendom verdwenen, duizend jaar van omgangsvormen, van gevoelens, gewoonten en manieren van denken en doen? Martin Sommer heeft dat altijd een raar idee gevonden. In zijn verhaal heeft de overheid een groot deel van de christelijke moraal overgenomen”.

Arrangement: Piano Concert - Winters Buffet - Lezing

Voorafgaand aan de Willibrordus lezing kunt u (tegen betaling) een concert van Olga Pashchenko bijwonen met aansluitend een winters buffet. Klik hier voor meer informatie.