Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Classic meets jazz

Een jazzfestijn zonder weerga, voorafgegaan door sfeervolle, betoverende fluitklanken. Abbie de Quant is al decennia lang één van Nederlands meest gevraagde fluitisten met internationale reputatie. Zij wordt vakkundig begeleid door pianist Maarten den Hengst; op het programma Donizetti en Prokofjev (2de sonate). Gedurende het optreden vertelt Abbie de Quant e.e.a. over de muzikale inhoud.

Daarnaast komen vier vaderlandse topmusici in actie, onder leiding van Europa’s no. 1 vibrafonist Frits Landsbergen. En als klap op de vuurpijl de uit Amerika afkomstige publiekslieveling, vocaliste Deborah J. Carter! Voor liefhebbers een prominent gezelschap om van te watertanden! Zij vertolken geliefde songs en ‘standards’ uit het Great American Songbook. Componisten als Duke Ellington, George Gershwin, Cole Porter e.a. passeren de revue. Voor liefhebbers is deze fantastische middag een must. Een even verrassend als oorstrelend muziekfeest, dat verrukkelijk swingt en een garantie is voor een bijzondere middag in de Koepel! Tijdens de na-borrel staat het Oliver King Trio met pianist Hans Heinhuis borg voor de juiste sfeer.

Musici van naam en faam, die nauwelijks introductie behoeven:

Frits Landesbergen (vibrafoon, drums, arrangeur, piano) staat al vele jaren aan de internationale top en werkte o.a. met Monty Alexander, Buddy de Franco, Scott Hamilton, Madeline Bell e.v.a. Frits Landesbergen won diverse jazzprijzen, maakte vele cd’s en is zowel op vibrafoon als drums een veelgevraagd musicus.

Ook Deborah Carter is een vocaliste van grote naam en stond op vele wereldpodia! Smeuïge swingers en beeldschone ballads vullen haar repertoire; ze is tevens een bijzondere Ellingtonvertolkster…

Lex Jasper is als pianist een ‘alleskunner’. Edwin Corzilius: een ‘swingende motor’ met een prachtige notenkeuze! Gijs Dijkhuizen kom je in de Nederlandse jazz overal tegen, goede begeleider, vederlichte swinger en een ‘geboren drummer’.

Het Oliver King Trio bestaat al 25 jaar en vertolkt ‘jazzy’ evergreens uit de jaren 40 en 50, blues, latin, bossa nova, etc. Hun voorbeelden: Erroll Garner, George Shearing en Oscar Peterson. Heerlijk nostalgisch entertainment, ook wel ‘soft swing’ genoemd.

Als je de jazzmuziek van Frits Landesbergen en zijn mannen zou typeren is dat regelrechte mainstream-jazz, zonder extremen, dynamisch, swingend, virtuoos, herkenbaar! Als je Frits tekeer hoort gaan met de vibrafoon, dan denk je vanzelf aan de grote Lionel Hampton en Milt Jackson.

Productie
Erik Nap

Musici
Abbie de Quant - Fluit
Maarten den Hengst - Piano
Deborah J. Carter - Vocals
Frits Landesbergen - Vibrafoon
Lex Jasper - Piano
Edwin Corzilius - Contrabas
Gijs Dijkhuizen - Drums

Oliver King Trio
Hans Heinhuis - Piano
Rob Veenhuizen - Contrabas
Erik Nap - Drums