Waagstukken – Mylou Frencken en Dorine Wiersma

Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen, lekke waterbedden; geluk is Mylou en Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein.

Iedereen krijgt het van jongs af aan te horen: om iets te bereiken in het leven moet je durven. Maar wat is moed? Wanneer slaat lafheid toe? Waarom moet een mens M/V soms z’n spierballen laten rollen en een andere keer juist die grote bek eens houden? Getuigt het van lef om je kwetsbaarheid te tonen? Zijn de losers misschien wel de nieuwe winnaars? Vragen waar Mylou en Dorine antwoorden op zoeken in deze voorstelling. Want je hebt moed nodig om door te gaan – of om er voor eens en voor altijd mee op te houden.

Al jarenlang zijn Mylou en Dorine collega's en goede vriendinnen. In deze muzikale cabaret-voorstelling bundelen zij voor het eerst hun krachten en laten deze veelgeprezen liedjesschrijfsters het achterste van hun tong zien. Ze dagen elkaar en hun publiek uit. Net als in hun soloprogramma’s staat in deze voorstelling ‘het lied’ centraal. Zij begeleiden zichzelf op piano en gitaar en bespelen daarnaast minder alledaagse muziekinstrumenten, zoals de madimba, melodica, uduh en cajon.

Tekst, spel en muziek: Mylou Frencken en Dorine Wiersma
Regie: Marc Nochem
Techniek: Frank Akkerman en Arnoud Kaldeway

Datum:

Zaterdag 21 november 2020
Aanvang 20:15 uur

Toegang:

€ 17,50


online bestellen