Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Variaties op Vermeer

Door omstandigheden is de voorstelling 'Variaties op Vermeer' afgelast.

Eén van de acteurs zit door een stroomstoring in het buitenland vast. Er is voor haar geen mogelijkheid meer om tijdig voor de voorstelling te komen waardoor wij genoodzaakt zijn de voorstelling af te gelasten.

Vanzelfsprekend krijgt iedereen die een kaartje gekocht heeft zijn/haar geld teruggestort.

Excuses hiervoor.


Gouden Eeuw, Voldersgracht in Delft. Een meisje sjouwt met een emmer water en droomt over een leven van avontuur en vrijheid. Als Johannes Vermeer daar bijna letterlijk over haar struikelt, is dat het begin van een stroomversnelling in haar bestaan. In het contact met de schilder gaan deuren voor haar open. Zij staat oog in oog met dramatische ontwikkelingen in zijn dagelijkse leven tot aan zijn vroege dood. En wij kijken mee, een doorkijkje in de 17de eeuw…..

De schilder Johannes Vermeer gezien door de ogen van de belangrijkste vrouwen in zijn leven. Een vertelling met sprekende beamerbeelden, veel 17de eeuwse Nederlandse muziek op oude muziek-instrumenten en toneelspel. Een vermoeden van wie deze raadselachtige schilder was.

Bedacht en geregisseerd door Bertine Hobbelman.

Sjouke Böing, Bertine Hobbelman (spel), Gabrielle Resche (muselaer), Susanne Herre (viola da gamba), Peter Lemmens (technisch ontwerp, beamerbeeld), Kevin Kooymans (techniek).

Muziek van o.m. Johannes Schenk, Constantijn Huygens, Marin Marais, Jan Pieterszn. Sweelinck, Jacob Riehman, Philippe Friendrich Böddecker.