Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

The Tibbs

De sluitingsact van Willibrordus Draait Door 2017 nu in de Cultuurkoepel. Het wordt een visueel en vocaal betoverend optreden. De tranentrekkende gave zang en magnetische uitstraling van de 24-jarige frontvrouw Elsa Bekman is als een kers op de taart…

The Tibbs zijn in 2012 opgericht door een groep fervente northern soul- en funk liefhebbers. Begonnen als cultact die obscure instrumentals en vergeten classics onder het stof vandaan haalde, ontstond gedurende het eerste jaar al de behoefte het repertoire uit te breiden met eigen werk. In het voorjaar van 2014 zijn The Tibbs de studio ingegaan. Daartoe werd Paul Willemsen (o.m. Beans & Fatback, Lefties Soul Connection, Kris Berry, The Gospel Sessions) benaderd. Boordevol passie en enthousiasme nam hij de productie en mix op zich. Enkele maanden later verscheen de in eigen beheer uitgebrachte ep Cleaned Out. In de herfst van 2014 kwam bij het Duitse funken soullabel Tramp Records de eerste vinyl 45 single uit, waarmee internationale airplay werd gehaald.

Op 20 mei 2016 verschijnt op het fameuze Italiaanse label Record Kicks het nieuwe album van The Tibbs: Takin’ Over. De eerste single (Next Time b/w The Story Goes) van deze opnieuw door Paul Willemsen geproduceerde plaat kwam uit op 1 april en is met formidabele reacties ontvangen op nationale radiostations in o.a. Engeland, Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Canada en Australië.

The Tibbs waren live onder meer te zien in de North Sea Jazz Club, Willibrordus Draait Door 2017, op het Groningse Plato Planet festival en op London Calling in de Amsterdamse Tolhuistuin. Voor de pre-release van het nieuwe album traden The Tibbs recentelijk op in onder meer Frankfurt en Milaan. Een mooie opmaat voor een optreden in de Koepel.

De pers:
So impressed with this debut single. Two sides of 24 Karat perfection. I already want to hear more from The Tibbs! The Craig Charles Funk And Soul Show, BBC 6 Music. Dit komt uit Néderland! En ik hoorde het en was op slag en stoot verliefd!
Gerard Ekdom, Ekdoms After Dinner Trip, Radio 6

Superieure techniek in ogenschijnlijk simpele en catchy nummers.
Patrick Lamberts, Music Maker

Takin’ Over might well prove prophetic.
www.monkeyboxing.com

File ‘em under ‘fast, furious and frantic’!
www.soulandjazzandfunk.com