Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Niki Jacobs en band – Van Cohen tot Winehouse

In haar nieuwe programma Van Cohen tot Winehouse brengt Niki Jacobs een ode aan de Joodse singer-songwriters en pop-iconen van deze eeuw. Een ode vol herkenning, vernieuwing, ontroering en humor. Nummers van Leonard Cohen, Bob Dylan, Paul Simon, Carole King, maar bijvoorbeeld ook van Kiss en Amy Winehouse, in sprankelende en vernieuwende, sfeervolle versies zoals alleen Niki en haar band die brengen.

Met haar fluwelen stem heeft Niki Jacobs inmiddels Europa en de Verenigde Staten veroverd. Ze is vooral bekend om de originele en diep doorvoelde interpretaties die ze samen met haar band aan de muziek weet te geven. De songs krijgen door Jacobs een extra dimensie.

Niki Jacobs
Niki Jacobs (1978) heeft zich de afgelopen twee decennia gespecialiseerd in Jiddische liederen/Joodse Volksmuziek. Vanuit een diepe fascinatie voor haar familiegeschiedenis groeide de passie voor de Jiddische taal en cultuur en in het bijzonder de muzikale traditie van het Jiddisch lied. Vanuit haar klassieke vocale scholing heeft Niki zich gespecialiseerd in het zingen van Jiddische liederen. Zij studeerde aan het conservatorium en daarnaast in London en New York bij o.a. Zalmen Mlotek en Adrienne Cooper. Niki Jacobs is een begaafd vertolker van Jiddische liederen en volksmuziek en wordt gezien als een van de beste Jiddische zangeressen van dit moment. Ook is zij columniste bij het Noordhollands Dagblad.