Niki Jacobs – The Ballad of Mauthausen

In hun nieuwe programma speelt Niki Jacobs en band, de gehele Mauthausen cyclus van Mikis Theodorakis, gezongen in het Jiddisch (de taal van de Europese Joden). Aangevuld met prachtige traditionele Jiddische liederen, vertalingen en originele liedjes van Joodse singer-songwriters.

Het eerste deel van de voorstelling speelt zich af in Europa en vertelt het verhaal van drie miljoen Joden die tussen 1890 en 1914 vanuit Europa naar de VS emigreren, versus de Joden die blijven. In het tweede deel eren we de slachtoffers van de holocaust, we spelen de volledige Mauthausen Trilogy. In het derde deel keren we terug naar 1890 en volgen we de Joden die voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten en een zeer grote invloed hebben gehad op de muziek ontwikkeling in de VS.

Niki Jacobs
Niki Jacobs (1978) heeft zich de afgelopen twee decennia gespecialiseerd in Jiddische liederen/Joodse Volksmuziek. Vanuit een diepe fascinatie voor haar familiegeschiedenis groeide de passie voor de Jiddische taal en cultuur en in het bijzonder de muzikale traditie van het Jiddisch lied. Vanuit haar klassieke vocale scholing heeft Niki zich gespecialiseerd in het zingen van Jiddische liederen. Zij studeerde aan het conservatorium en daarnaast in London en New York bij o.a. Zalmen Mlotek en Adrienne Cooper. Niki Jacobs is een begaafd vertolker van Jiddische liederen en volksmuziek en wordt gezien als een van de beste Jiddische zangeressen van dit moment. Ook is zij columniste bij het Noordhollands Dagblad.

Datum:

Zondag 21 november 2021
Aanvang 15:00 uur

Toegang:

€ 18,50


online bestellen