Leks Compagnie - De Grens - 'Welkom in Niemandsland'

De Cultuurkoepel krijgt regelmatig juweeltjes langs die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek maar die wel prachtig passen in de Cultuurkoepel. Onder het motto ‘Koepelkeuze’ brengt de Koepel voorstellingen, waarbij het publiek na het optreden mag betalen wat men het waard vond. Deze keer De Grens van LEKS Compagnie. Wilt u verzekerd zijn van een plaats reserveer dan uw kaarten à € 2,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl. Spontaan langskomen mag natuurlijk ook!

De Grens is het tweede deel van het autobiografische drieluik:

De Weg – De Grens – Schoppenvrouw.

Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.

De Grens is het vervolg op de succesvolle voorstelling De Weg, die in een mooi gevulde Koepel te zien was in 2020. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt.

Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. De Grens vertelt een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

‘Ik zal alles doen om iemand te mogen worden.’

Spel: Ekaterina Levental
Regie: Chris Koolmees

Recencies
Wat een geweldige theaterpersoonlijkheid … Een heel sterke vrouw, die in staat is te vechten tegen haar lot … Superieur ironisch. – Max Arian, Theaterkrant ★★★★

Diepgang en humor in een onewomanshow … Ekaterina Levental’s aanwezigheid op onze podia dient een wezenlijk Nederlands belang. – François van den Anker, Place de L’Opera

Datum:

Zaterdag 20 mei 2023
Aanvang 20:15 uur

Toegang:

Reserveringskosten € 2,50 


online bestellen