Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Lazy Sunday: meeslepende Fado van Quatro Ventos

Laat u deze Lazy Sunday door fado-ensemble Quatro Ventos meeslepen naar de ziel van Portugal. Met veel emotie weet Emanuel Pessanha met zijn prachtige, donkerbruine stem de juiste toon van ontspanning en passie te treffen. Geniet van alle ingrediënten van de Fado en hoe het is om Portugees te zijn.

Inspiratie voor Fado kan komen vanuit vrijwel elke bron: het lot, diepgewortelde gevoelens, teleurstelling in de liefde, verdriet, verlangen, ongeluk, de ups en downs van het leven, de zee, het leven van zeelui en vissers en als overkoepelend gevoel "Saudade". Saudade staat voor verlangen of heimwee. Luisteren naar Quatro Ventos is als een bezoek aan Lissabon, het ontmoeten van de Portugese bevolking. De muziek die edelen, vagebonden en zeevarenden met elkaar verbond, is vandaag de dag nog steeds de gedeelde passie van veel Portugezen.

Het ijzersterke Fado-ensemble Quatro Ventos bestaat ruim 20 jaar. Het donkerbruine stemgeluid van Pessanha wordt begeleid door onder andere de gitaar van Rafael Fraga en Aki Spadaro op piano.

De Volkskrant over Quatro Ventos:
“Meeslepende muziek met warmte gespeeld. (…) Emanuel Pessanha heeft een prachtige, donkerbruine stem en treft de juiste toon tussen ontspanning en passie. Volks en poëtisch, zoals het hoort bij fado. (…) Een geweldige band!”

Het Parool over de cd ‘Mitos e Lendas’:
“Een mysterieus album om eindeloos in rond te dolen. Mooi werk!”

U kunt op deze middag genieten van de oer-portugese wijn “Port” in al zijn vormen onder leiding van Willem van de Berg van Kaashuis Tromp Heiloo.