Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Janne Schra en The Ramblers

Janne Schra is het stralende middelpunt tijdens de jubileum theatertour met het beroemdste radio-orkest uit de glansrijke Hilversumse omroephistorie The Ramblers. Ze brengt naast de liedjes van The Ramblers ook werk uit haar eigen repertoire ten gehore. Janne was regelmatig gast in ‘De Wereld Draait Door’ van Matthijs van Nieuwkerk, waarin zij o.a. “Diep in mijn hart” van Jaap Valkhoff zong. Een oud werk dat ook in een prachtig arrangement in het repertoire van The Ramblers zit. Ze houdt dan ook van mooie liedjes uit de rijke Nederlandse muziekhistorie.

Janne Schra
Ze kon nooit naar de kleine dansende lichtjes aan de overkant van het water kijken zonder te denken: ‘Zou het daar nog beter zijn? Leuker? Spannender?’ Altijd was er het verlangen naar meer. Dat verlangen leverde een heleboel prachtige muziek op. Alle onrust, veranderingen, verhuizingen en verlangens belandden in liedjes. Liedjes over planeten en alfamannen, over vogels en naar Parijs rijden in je eerste auto. Uithuilen en uitzwaaien. Een dronken nacht in New Orleans en andere manieren van vluchten.

Janne is 6 jaar de frontvrouw van Room Eleven geweest en werkte samen met heel uiteenlopende muzikanten en trad op over de hele wereld: Montréal, Berlijn, Tokyo en nu in de Cultuurkoepel in Heiloo. Ze ontving een Zilveren Harp, gouden en platina platen en haar laatste studioalbum PONZO (2015) werd meteen na de release genomineerd voor een Edison en een 3voor12 Award.

The Ramblers
The Ramblers zijn in de jaren dertig, veertig en vijftig van de twintigste eeuw het populairste jazz- en dansorkest van Nederland en omstreken. Ze zijn bekend in binnen- en buitenland en door de jaren heen gegroeid van een orkest van zeven musici naar een 12-mansformatie en staan in het Guinness Book of Records als oudste dansorkest ter wereld. Nog steeds trouw aan de jazz- en amusementsmuziek en werkend met de beste solisten, zoals Coleman Hawkins, Benny Carter en meer recent Rob de Nijs en Loeki Knol. The Ramblers bewijzen al 90 jaar lang dat muziek nooit oud is en altijd blijft boeien als het gespeeld wordt met passie.