EUROPEAN PHILHARMONIA - EEN WEENS NIEUWJAARSCONCERT

Ook in de uitvoering door het European Philhamonia zijn twee dingen essentieel een “Weens” Nieuwjaarsconcert met vrolijke muziek én uiteraard Johann Strauss. Dit concert staat dan ook voor het grootste deel in het teken van zijn werk. Veel van zijn bekende polka’s, marsen en walsen staan op het programma. Om er enkele te noemen: Unter Donner und Blitz, Tritch Trach Polka, Pizzicato Polka en natuurlijk staan An der Schönen Blauen Donau en de Radetzky Mars op het programma. Het European Philharmonia uit Brussel, bestaande uit 25 musici plus soliste, staat o.l.v. chef-dirigent Walter Proost.

Als moment van rust tussen al het Strauss geweld, een moment van rust maakt u kennis met één van de meest getalenteerde jonge violisten uit de Lage landen, Alexandra Cooreman. Deze 15-jarige violiste wordt een zeer grote carrière voorspeld. Zij is ondanks haar zeer jonge leeftijd nu al een veel gevraagde soliste. Ze won verschillende internationale wedstrijden waaronder het Concours International Grumiaux en is leerlinge van de bekende violist Augustin Dumay. Alexandra Cooreman, onthoud die naam, studeert zowel in Brussel als in Madrid.

Walter Proost is de bezielende artistieke kracht achter het orkest. Onder zijn leiding verenigt European Philharmonia gevestigde topmusicien jonge beloftevolle talenten. Elk jaar wordt een repertoire samengesteld voor schouwburgen en de beste concertzalen van België en Nederland.

Walter Proost is een graag geziene dirigent. Hij en zijn musici werkten reeds samen met vermaarde solisten als Boris Belkin, Yossif Ivanov, José van Dam, Marco Bakker, Eliane Rodrigues en Barbara Hendricks. In 2012 had hij de eer om enkele concerten van de beroemde tenor Plácido Domingo te dirigeren. Samen met het nieuwe orkest ondersteunt hij ook graag beloftevolle jonge solisten.

PROGRAMMA

J. Strauss : Wein, Weib und gesang
W.A. Mozart : Concerto voor viool en orkest nr.3 K.216 G-dur
Soliste : Alexandra Cooreman

J. Strauss : Wein, Weib und gesang W.A. Mozart : Concerto voor viool en orkest nr.3 K.216 G-dur Soliste : Alexandra Cooreman
J. Strauss : Indigo Mars
J.Strauss : Auf der Jagd
K. Smid : Mit Wiener Phiff
J.Strauss : Fata Morgana
J.Strauss : Perpetuum Mobile
K.Smid : Mit Wiener Phiff
J.Strauss : Bauern Polka
K.Smid : Pizzicato Viennese
J.Strauss : Russischer Mars
J.Strauss : Tritch Tratch Polka
J.Strauss : An der Schönen Blauen Donau
J.Strauss : Radetzky Mars

EUROPEAN PHILHARMONIA ( Johan Strauss bezetting )

Dirigent : Walter Proost

Datum:

Vrijdag 13 januari 2023
Aanvang 20:15 uur

Toegang:

€ 27,50


online bestellen