Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Cultuurkoepel ziet het licht

Een unieke lichtbeleving in Nederland, nu in Heiloo te zien: OUD EN NIEUW VOOR JONG EN OUD. Twee unieke lichtpresentaties waarmee het verleden met het heden verbonden wordt: Het Toverlantaarnmuseum (Martin Vliegenthart in samenwerking met Uncle Charles) geeft een unieke presentatie met een antieke toverlantaarn, iets dat in Nederland zelden te zien is. Hierbij worden de beelden ondersteund met een gesproken verhaal. Artis Universalis (Marius Veltman) zal ons de verbazingwekkende mogelijkheden van video mapping tonen, waarbij met een projector 2 dimensionale beelden worden getoond op 3 dimensionale voorwerpen.

Arts Universalis
Marius Veltman - kunstenaar en internationaal topdesigner - geeft een exclusieve video mapping lichtshow. Marius is een van de grondleggers van deze techniek en een pionier op het gebied van grensverleggende digitale visualisaties. Video mapping is een techniek waarbij digitale, tweedimensionale beelden over fysieke, driedimensionale objecten worden geprojecteerd. Dit geeft een betoverend, bijna magisch effect. Het werk van deze kunstenaar is eenmalig te bewonderen in de Cultuurkoepel.

Toverlantaarnmuseum
De toverlantaarn is een uitvinding uit de 17e eeuw van de Nederlander Christiaan Huygens. Het is de voorloper van de film, diaprojector, televisie, computer, beamer en daarmee dus ook van alle moderne media die we vandaag de dag gebruiken.
Vanavond een authentieke toverlantaarn voorstelling van Uncle Charles en zijn magische Toverlantaarn. Hij gaat u mee terug nemen naar 1889 (!) met de vertoning van:
Drama : De Avondklok
Avontuur: Het Spookschip
Romantiek: Doornroosje in een zeer speciale Silhouet uitvoering.
Er zullen vele kleurenwisselaars, komische lantaarn platen en nog veel meer worden vertoond. Komt dit zien, komt dit zien en laat u betoveren!

Het Toverlantaarnmuseum is gevestigd op Landgoed Willibrordus (in het Willibrordus Business Centrum) en te vinden op internet: www.toverlantaarnmuseumheiloo.nl