Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Beatrice van der Poel & Tim Eijmaal

Beatrice van der Poel speelt haar mooiste liedjes en nieuw materiaal van haar laatst verschenen album Montere Weemoed dat in de Taalstaat van Frits Spits werd gelanceerd. Beatrice laat zich niet in één hokje plaatsen, pop, jazz, kleinkunst, soul & blues worden met elkaar vermengd. Songs schrijft ze op gitaar of op haar vintage lapsteel uit 1936. Als Nederlandstalig singer-songwriter maakte ze diverse theaterprogramma’s en albums. Haar vorige voorstelling Electric Lady was een Nederlandstalige ode aan Jimi Hendrix en kreeg 4 sterren recensies.

Over zichzelf zegt ze: “Ik ben in die zin een Nederlandstalige chansonniere; ik vertaal emotie naar een lied en draag dat uit. Vanuit een Blues en Soul traditie. Artistiek vind ik "ellende en rottigheid" de meest interessante onderwerpen om over te zingen. Ik schrijf niet over bijtjes en bloemetjes maar over de donkere kant van het leven". Ik relativeer het af en toe ook, dan zit er ergens wel een ontsnapping in naar "het geluk". Mijn drijfveer is om de luisteraar in 3 a 4 minuten bij de klauwen te pakken, te roeren en te verwarren. Ik ben dolsgelukkig als ik merk dat een lied z'n werk doet.”

Gitarist Tim Eijmaal (o.a. Sven Hammond, Matt Simons, New Cool Collective) arrangeerde en produceerde een aantal albums van Beatrice en begeleidt haar met jazzy en bluesy gitaarspel.

www.beatricevanderpoel.nl

You Tube:

You Tube: