Vrienden verbinden het heden met
het verleden en creëren zo een toekomst


Na een omvangrijke restauratie in 2013-2014 is de Cultuurkoepel (voormalige kapel) onderdeel geworden van het rijksmonumentale Landgoed Willibrordus Heiloo. Door een veranderde visie op de behandeling van psychiatrische klachten is de oorspronkelijke functie van het Landgoed en de gebouwen deels komen te vervallen en is begonnen met de destigmatisering van de psychiatrie.

Het bestuur van de Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo heeft zich als taak gesteld een bijdrage te leveren aan de instandhouding en het publiekstoegankelijk houden van de Cultuurkoepel. Om dat te realiseren worden activiteiten ondernomen voor het werven van Vrienden en middelen. Daarnaast kan het bestuur fondsen werven of middelen aanwenden die investeringen mogelijk maken voor bijvoorbeeld het geluid, licht en aankleding. De Stichting opereert zelfstandig en onafhankelijk van de GGZ NHN. De exploitatie van de Cultuurkoepel is in handen van Koepel BV. Door jouw bijdrage kan je, en vele mensen met jou, blijven genieten van een bijzonder monument op een schitterende locatie.

Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo is vanaf 30 januari 2014 aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI) en ook als culturele ANBI Beloningsbeleid De bestuurders genieten geen beloning voor hun bestuurswerkzaamheden. Kosten die gemaakt worden in de uitoefening van hun functie worden door de stichting vergoed.

Onze activiteitenWillibrorduslezing

Informatie over de stichting

Statuten: link
Jaarverslag: link
KvK nummer: 59917121
Fiscaal nummer: 8536 94023
IBAN/Bankrekening: NL97RABO 0152716467

Samenstelling bestuur

Marjan Onderwater (voorzitter)
Jasper Donkers (secretaris)
André Harkmans (penningmeester)
Joep van Dijk
John Ibink
Nico Adrichem (adviserend lid)
Jan Zijlstra (adviserend lid)