In de regio onderscheidt de Cultuurkoepel zich door haar formaat, vorm, sfeer en ontvangstmogelijkheden, inclusief ruime gratis parkeerfaciliteit.

Het pand heeft de kenmerkende bouwstijl van de jaren dertig van de vorige eeuw. De capaciteit is 500 bezoekers.

De Cultuurkoepel is geschikt voor congressen, seminars, presentaties, bedrijfsfeesten, concerten, tv en film opnames, exposities, etc.

De volgende voorzieningen zijn aanwezig:

  • Podium van 40 m2 en 80 cm hoog, nog uit te breiden met het daaraan grenzende voormalige altaarpodium (70 m2), 130 cm hoog; Naar wens kan het podium worden aangepast;
  • Bose geluidsinstallatie met 16 kanaals mengpaneel en draadloze microfoons (headsets en handheld);
  • Diverse dimbare toneelspots;
  • Beamer en projectiescherm (3 bij 4 meter);
  • 270 koppelbare stoelen met een goed comfort en een warme uitstraling;
  • Sfeervolle bar;
  • Moderne toiletvoorzieningen.

Daarnaast faciliteren wij het inhuren van diverse materialen, zoals marktkramen, extra tafels en stoelen, extra geluid & lichtapparatuur, etc.

Naast de Cultuurkoepel zijn diverse satelliet ruimten beschikbaar, voor workshops, lezingen, etc.


De enorme moderne kroonluchter is een blikvanger. Deze verlichting vormt een artistiek geheel met de akoestische doeken uit de nok.

Kleine Kapel

De ‘Kleine Kapel’ is net als de Cultuurkoepel onderdeel van het grote complex dat vanaf de Kennemerstraatweg de entree vormt tot het Landgoed.

De voormalige dagkapel is beschikbaar voor vergaderingen, workshops, presentaties, verhalen, kleine concerten, diners, lunches en dergelijke. Ook hier bepaalt een fraaie lichtinval door de gebrandschilderde ramen de sfeer.

De ruimte is geschikt voor gezelschappen tot 50 personen. Beamer en projectiescherm aanwezig.

Freudzaal

De Freudzaal ligt aan de voorkant van het Willibrordus Business Centrum, op de begane grond.

Ook hier de sfeer van de jaren dertig van de vorige eeuw, maar wel met modern meubilair.

Deze zaal heeft een ovalen opstelling, heel geschikt voor vergaderingen tot 18 personen. Complete catering is mogelijk.

Rabo Refter

De Refter was voorheen de ruimte waar de broeders aten en zich ontspanden. Mede dankzij steun van de Rabobank Noord Kennemerland is deze ruimte heringericht. De fraai ingerichte ruimte is voor vele activiteiten geschikt. Afhankelijk van de activiteit is er plaats voor maximaal 60 personen.

Cultureel centrum de Strandwal

In cultureel centrum de Strandwal kunnen we spreken van bloeiende en boeiende vormen van vermaak en educatie. Naast de bekende Heilooër operette vereniging, hebben bridgeverenigingen, klaverjasclub, volksdansers, zangkoren en vermaarde symfonieorkesten een podium of zaal voor hun bloeiende verenigingsactiviteitenactiviteiten.

Overdag biedt de Strandwal riante mogelijkheden voor congressen, trainingen en seminars. Soms in combinatie met cultuurkoepel Heiloo.Neem voor verhuur of meer informatie contact op met info@cultuurkoepelheiloo.nl