In de regio onderscheidt de koepel zich door haar formaat, vorm, sfeer en ontvangstmogelijkheden, inclusief ruime parkeerfaciliteit waar het gratis parkeren is.

Het pand heeft de kenmerkende bouwstijl van de jaren dertig van de vorige eeuw. De capaciteit is 300 bezoekers in een theateropstelling en 450 bij een staande receptie of staand bij een concert.

Er zijn diverse kleedruimtes beschikbaar, naast een bestuurskamer in de zogeheten Kleine Kapel (beide directe toegang tot de zaal). Die ruimtes zijn ook voorzien van daglicht. De toiletvoorzieningen zijn nieuw en modern.

Het arsenaal aan voorzieningen breidt zich gaandeweg uit.

  • een podium van 50 m2 en 80 cm hoog, nog uit te breiden met het daaraan grenzende voormalige altaarpodium (70 m2), 130 cm hoog;
  • geluidsinstallatie van Bose met verschillende mogelijkheden tot distributie van geluid;
  • verstelbare lichtvoorzieningen aan een truss boven het podium en aan enkele pilaren rondom de zaal;
  • beamer en projectiescherm (ook in de Kleine Kapel);
  • sfeervolle buffetten, gemaakt van de voormalige kerkbanken;
  • een bewaakte garderobe;
  • 360 koppelbare stoelen met een goed comfort en een warme uitstraling.

De enorme moderne kroonluchter is een blikvanger. Deze verlichting vormt een artistiek geheel met de akoestische doeken uit de nok. Het overige meubilair in de zaal is gemaakt van het hout van de voormalige kerkbanken.

Kleine Kapel

De ‘Kleine Kapel’ is net als de Cultuurkoepel onderdeel van het grote complex dat vanaf de Kennemerstraatweg de entree vormt tot het Landgoed.

De voormalige dagkapel is beschikbaar voor vergaderingen, workshops, presentaties, verhalen, kleine concerten, diners, lunches en dergelijke. Ook hier bepaalt een fraaie lichtinval door de gebrandschilderde ramen de sfeer.

De ruimte is geschikt voor gezelschappen tot 50 personen. Beamer, projectiescherm en wipeboard aanwezig.

Freudzaal

De Freudzaal ligt aan de voorkant van het Willibrordus Business Centrum, op de begane grond.

Ook hier de sfeer van de jaren dertig van de vorige eeuw, maar wel met modern meubilair.

Deze zaal heeft een ovalen opstelling, heel geschikt voor vergaderingen. Complete catering is mogelijk.

Rabo Refter

De Refter was voorheen de ruimte waar de broeders aten en zich ontspanden. Mede dankzij steun van de Rabobank Noord Kennemerland is deze ruimte heringericht. De fraai ingerichte ruimte is voor vele activiteiten geschikt. Afhankelijk van de activiteit is er plaats voor maximaal 40 personen.

Cultureel centrum de Strandwal

In cultureel centrum de Strandwal kunnen we spreken van bloeiende en boeiende vormen van vermaak en educatie. Naast de bekende Heilooër operette vereniging, hebben bridgeverenigingen, klaverjasclub, volksdansers, zangkoren en vermaarde symfonieorkesten een podium of zaal voor hun bloeiende verenigingsactiviteitenactiviteiten.

Overdag biedt de Strandwal riante mogelijkheden voor congressen, trainingen en seminars. Soms in combinatie met cultuurkoepel Heiloo.Neem voor verhuur of meer informatie contact op met info@cultuurkoepelheiloo.nl

Download hier het reserveringsformulier