Oratoriumkoor Heiloo - Matthäus Passion

Deze programmering valt niet onder de verantwoordelijkheid van Stichting Cultuurkoepel.

V
oor meer informatie over betekenis en achtergrond van de Matthäus Passion, bezoek de website van het Oratoriumkoor Heiloo www.oratoriumkoorheiloo.nl of telefoonnummer 06 44087844.

Op zaterdag 1 april 2023 geeft het Oratoriumkoor Heiloo uitvoering aan de Matthäus-Passion van componist Johann Sebastian Bach. Ook dit jaar zullen vele trouwe bezoekers uit de hele regio deze gebeurtenis niet willen missen. Dankzij dirigent Paul Waerts ontwikkelt de uitvoering van de Matthäus-Passion door het Oratoriumkoor Heiloo zich naar een steeds hoger niveau. Daarvoor is de monumentale en sfeervolle Cultuurkoepel van Heiloo ongetwijfeld, zowel visueel als klankmatig, dé ideale omgeving voor uitvoering van dit meesterwerk van Bach. Er wordt gemusiceerd in een authentieke bezetting met barokinstrumenten waardoor de muziek fraai tot uiting komt.

De Matthäus-Passion maakt veel emoties los. Een eeuwenoude tekst maar een onverminderd sterke boodschap waarin naast verraad en dood, de kracht van ‘liefde’ boven alles staat.

Dirigent Paul Waerts over de uitvoering:‘Op het koorgedeelte voor de Absis in de Koepel is het mogelijk om, net zoals destijds in de Thomaskirche te Leipzig, een ruimtelijke opstelling voor de dubbele koorbezetting te maken. Het Oratoriumkoor staat dan a.h.w. op het hoogkoor en daarbij zal de soprano in ripieno-partij klinken vanaf de zijkant van de kooropstelling’.

De ‘Matthäus-Passion’; hét meesterwerk vol drama, vol menselijke emoties en de manier waarop Johann Sebastian Bach dit in muziek uitdrukt, is een wonder. Het blijft fascineren, elk uitvoering weer en dat is te danken aan Bach’s collega-componist, Felix Mendelssohn Bartholdy, die de immense kracht van het stuk 100 jaar na de première opnieuw aan de wereld liet zien.

Uitvoering met solistische medewerking van:
Sopraan Nanette Mans
Alt Anne-Marieke Evers
Bas Ronald Dijkstra (Christus)
Bariton Florian Just
Tenor Martin logar (Evangelist)

De uitvoering staat onder leiding van dirigent Paul Waerts

Begeleiding door Barokorkest ‘Capella Maria Barbara’, gespecialiseerd in het bespelen van authentieke barokinstrumenten. Met Henk van Zonneveld als organist vormt het orkest de muzikale ruggengraat voor de uitvoering.

Kaarten bestellen kan via de website van Het Oratoriumkoor Heiloo www.oratoriumkoorheiloo.nl 

Via de leden van het koor zijn kaarten ook direct verkrijgbaar. Entreeprijzen zijn inclusief programmabrochure en tekstboekje.

Datum:

Zaterdag 1 april 2023
Aanvang 19:00 uur
Zaal open 18:00 uur 
Toegang:

€ 37,50 inclusief tekstboekje
Tot en met 23 jaar € 17,50
Tot 13 jaar € 10,00