Kamerkoor Sine Nomine

Deze programmering valt niet onder de verantwoordelijkheid van St. Cultuurkoepel.

Kamerkoor Sine Nomine uit Alkmaar viert haar 45-jarig lustrum met een prachtig concert. Tijdens dit concert hoort u twee bijzondere stukken: Misa A Buenos Aires en het Gloria van Poulenc. Het belooft een echte muzikale beleving te worden!

Misa A Buenos Aires
Misa A Buenos Aires, ook wel Misatango genoemd, van de Argentijnse componist Martin Palmeri, combineert klassieke muziek met tango-invloeden, wat het tot een unieke en boeiende luisterervaring maakt voor zowel liefhebbers van klassieke muziek als van tango.

Het stuk is geschreven voor koor, sopraansolo, strijkers, piano en bandoneon. De bandoneon geeft het stuk een typisch Argentijns tintje en maakt het tot een ware tango-beleving. Het is zonder twijfel hét hoogtepunt van het jubileumconcert.

Gloria van Poulenc
Het Gloria van Poulenc is energieke muziek geschreven voor koor, sopraansolo en piano. Het koor zorgt voor de mooie harmonieën, terwijl de sopraan de solopartijen voor haar rekening neemt. De piano ondersteunt het geheel en zorgt voor de nodige begeleiding. Het is een gevarieerd stuk met mooie, opzwepende delen en rustige, intieme delen, wat het tot een boeiend stuk maakt om naar te luisteren. 

Met medewerking van
Het Promenade Orkest, Simone van de Weerden (Bandoneon) Dorine Diemer (piano) en Jeanette van Schaik (sopraan). Het geheel staat onder leiding van dirigent Paul Valk.

Een concert dat u niet mag missen!
Het jubileumconcert van Kamerkoor Sine Nomine belooft een echte muzikale belevenis te worden. Als u van mooie, pakkende en kleurrijke muziek houdt, dan is dit een concert dat u niet mag missen.

Wij hopen u te verwelkomen!

Meer informatie: www.sinenominealkmaar.nl

Datum:

Zondag 18 juni 2023
Aanvang 15:00 uur

Toegang:

€ 25,00


online bestellen