Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Happy new beer - nieuwjaarsborrel voor locals

Happy New Beer is het eerste bierfestival annex nieuwjaarsborrel, dat wordt georganiseerd door de Cultuurkoepel Heiloo in samenwerking met De Bierverbinding. Noord-Hollandse brouwerijen introduceren tijdens dit festival een nieuw bier naast hun bestaande assortiment. Om 16:00 uur presenteren alle brouwers tijdens een elevator pitch dit nieuwe bier. Bezoekers bepalen op een daarvoor bestemd formulier, welk bier zij het meest waarderen. Het winnende bier is vervolgens één jaar verkrijgbaar in de Cultuurkoepel! Daarnaast bestaat de mogelijkheid om ze allemaal te proeven en een bestelling te plaatsen op de bestellijst, die u in het festivalboekje vindt.

Wij stimuleren iedereen zijn/haar eigen borrelhapjes mee te nemen maar ook in de Koepel is iets lekkers te snacken!!

  • Deelnemende brouwerijen:
  • Dampegheest (Limmen)
  • Gooische Bierbrouwerij (Hilversum)
  • Heyloo Bier (Heiloo)
  • Mokums Mout (Mokum)
  • De Lepelaer (Oudesluis)
  • De Moersleutel (Alkmaar)
  • De Vis (Alkmaar)
  • De Werf (Enkhuizen)

Brouwerij Dampegheest is met ‘Skoftig’ en ‘Merakels’ een echt West-Friese brouwerij die al tien jaar in het Limmer dorp naast Heiloo met mooie bieren aan de weg timmert.

De Gooische Bierbrouwerij maakt toegankelijke bieren voor een breed publiek. Sinds 2018 doen ze dat in hun eigen brouwerij in Hilversum waar tevens mensen werken die ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben.

Heyloo Bier wordt gerund door drie Heilooër buurmannen. Als ze tevreden zijn met hun ‘thuisbrouwsels’, wordt het in een groter volume gebrouwen bij Brouwerij De Schans of Klein Duimpje.

Mokums Mout is een Amsterdamse huurbrouwer die gerund wordt door vijf enthousiaste jongens en al heel wat bieren op de markt gebracht heeft.

Brouwerij De Lepelaer is de ‘oudste’ brouwerij uit het rijtje. Na als huurbrouwer begonnen te zijn in Middenbeemster is er nu een bescheiden brouwerij gevestigd in Oudesluis.

Brouwerij De Moersleutel is opgezet door vier Heilooër broers en snel uitgegroeid tot een goede bekende in de bierwereld. Vanwege uitbreiding van de brouwerij zijn ze eind 2017 naar Alkmaar verhuisd.

De eigenaren van Brouwerij De Vis hebben al eerder de hand gehad in een andere brouwerij. Sinds 2016 bezitten ze een eigen brouwerij in Alkmaar waar ze naar vis genoemde bieren brouwen.

In de haven van Enkhuizen vind je Brouwerij De Werf, met proeflokaal, feestzaal en terras. Net ruim een jaar oud hebben ze al aardig wat bieren in hun assortiment.