Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Café des Chansons

Charlotte Haesen & Tobalita Strijkkwartet

Nadat altvioliste Odile Torenbeek Charlotte toevallig heeft zien optreden op de Amsterdamse Noordermarkt, besloten zij samen te werken en een chanson-programma met een strijkkwartet als basis samen te stellen. Meteen boden gerenommeerde arrangeurs Paul Prenen en Wijnand van Klaveren zich aan om mee te werken. Het resultaat is Café des Chansons: een schitterend programma met de mooiste Franse klassiekers van sterren als Barbara, Gainsbourg, Piaf, Yves Montand en niet te vergeten de grote Brel.

Charlotte Haesen heeft Franse, Nederlandse en Burundische wortels. Ze groeide op in Franstalig België en Nederland. Gedreven door haar passie voor jazz, organiseerde zij op 17 jarige leeftijd al jam-sessies in cafés in en om Maastricht. Haar muziek is veelzijdig. Ze mixt wereldmuziek met electro en singer-songwriting met jazz. Een optreden op North Sea Jazz kon niet uitblijven.

Haar eerste album, vernoemd naar haar zusje ‘Salomé’, kwam uit eind 2011. De CD werd door Charlotte zelf geproduceerd met weinig geld en veel goede vrienden. Op de tien originele composities zijn muzikanten te horen uit onder andere Curaçao, IJsland, Letland, Luxemburg en Litouwen. Inmiddels heeft een tweede album het licht gezien.

Charlotte Haesen - Vocals
Robert Lis – Violin
Tessa Badenhoop – Violin
Odile Torenbeek - Alt Violin
Anjali Tanna - Cello

Optreden bij Podium Witteman:

https://www.youtube.com/watch?v=_bh8xfogZsE