Cultuurkoepel Heiloo

Cultuurkoepel Heiloo, een uniek podium in de regio Kennemerland

De meeste mensen in de regio herkennen hem al van ver, het hoge groene kruis dat als een baken boven Heiloo uittorent. Sinds 2014 is de Cultuurkoepel Heiloo een multifunctioneel theater.

Je bent even stil als je voor de eerste keer de Cultuurkoepel betreedt, onder de indruk van zijn ingetogen maar imposante schoonheid. De vele hoge gebrandschilderde ramen betoveren je door de schitterende lichtinval, de prachtig heldere kleuren en de verhalen die ze vertellen. De akoestische aankleding met bordeaux-rode en beige gordijnen is karaktervol en geheel in stijl. Het groene koper van het dak, voormalige kerkbanken en het smeedijzer van de communiebanken die in de bar zijn verwerkt, zijn een blijvende herinnering aan de historische functie van de koepel. Een enorme kroonluchter vormt een prachtig geheel met de hemeldoeken.

Er is een nieuwe invulling gegeven aan dit schitterende rijksmonument. De Cultuurkoepel Heiloo is inmiddels de “place to be” als het gaat om muziek, theater, dans, literaire avonden, beeldende kunst, etc. Je geniet, luistert, ervaart en danst. Na afloop is er altijd de gelegenheid om de avond aan de bar af te sluiten.

De Cultuurkoepel is ook een prachtige locatie voor congressen, seminars, presentaties, bedrijfsevenementen, tv- en filmopnames, exposities, bruiloften en afscheidsceremonies. Volledige catering kan worden verzorgd door Puur Geluk Catering. Van heerlijke drankjes, hapjes tot een uitgebreid diner. Dit smaakt niet alleen heerlijk maar ziet er ook nog eens voortreffelijk uit.