Willibrordus Draait Door

Festival rond Cultuurkoepel Heiloo

Donderdag 17 september 16.30 - 23.00 uur
Vrijdag 18 september 16.30 - 23.00 uur
Zaterdag 19 september 12.00 - 23.00 uur

Een driedaags, spannend, inspirerend en kleurrijk festival dat voor iedereen toegankelijk is.

Het evenemententerrein, op het landgoed Willibrordus ligt achter de Cultuurkoepel. Het is de ontmoetingsplek die wordt opgebouwd rond de 'rollende keukens'. Vanaf die plek kun je naar de containers, de Cultuurkoepel, de tuinkamer, de binnentuin, het museum of de strandwal. Daar ontmoet je artiesten, musici, theatermakers, filmers, verhalenvertellers en koks. Er is volop ruimte voor humor, ernst en een knipoog naar de psychiatrie.

Ruim baan voor inspiratie en nieuwe wegen in de kunst op het landgoed Willibrordus. Balsem voor de ziel en eerlijke voeding was de boodschap die de Ierse monnik Willibrordus in 690 naar Nederland bracht. De geest voeden dat is de missie van het festival.

Wie Heiloo nadert kan zich al van ver oriënteren op de Cultuurkoepel, landmark en baken in Kennemerland. We ontmoeten je, na de vakantieperiode, graag op het landgoed voor het festival met een bijzonder karakter in een bijzondere omgeving.

Medewerking is al toegezegd door: Spinvis, Jan Rot, Batik, Karsu Dönmez, Amsterdam Chamber Soloists, Toon Tellegen & gitariste Corrie van Binsbergen, danstheater over Vincent van Gogh, toneelstuk Smeer, theatergroep Troubamour, Willem de Ridder, Toon Walraven, Nederlandse Fluitacademie, Bert van Baar, foodgoeroes Richard de Leth en Ria Penders, klezmerorkest Di Gojim en diverse koren. We hebben de Europese première van de Amerikaanse film Kings Park en vertonen films als 'Harry, Tiny & Sonja', 'Geel', 'Dr. Caligari', 'Wearable'. Verder is er een programma met documentaires in de zeecontainers.

Karsu Dönmez

Op zaterdagmiddag 19 september biedt Willibrordus Draait Door ruimte voor (spontane) acts en optredens van musici, zangers en theatermakers uit de regio. Aanmelden kan op info@cultuurkoepelheiloo.nl.

Dat is ook het adres voor informatie en vragen over het festival; telefonische informatie op 06 2055 1899.

Eind augustus verschijnt de festivalkrant, als bijlage bij de Uitkijkpost en andere huis aan huis kranten in de regio Kennemerland.