Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Wereldlichtjesdag / Worldwide Candlelighting

Ieder jaar worden overal ter wereld op de tweede zondag in december, om 19:00 uur plaatselijke tijd, kaarsjes aangestoken om overleden kinderen te herdenken. Dit evenement bestaat sinds 1997 en wordt op steeds meer plekken in de wereld georganiseerd.
Waar op de ene plek de kaarsjes doven, worden er op de andere plek kaarsjes aangestoken. Op deze manier ontstaat er een wereldwijde ‘lightwave’.

Ook dit jaar is er weer gelegenheid om deze herdenkingsavond bij te wonen. Iedereen die zich betrokken voelt, familie, vrienden, kennissen en zeker ook kinderen, is van harte welkom vanaf 18:15 uur. De bijeenkomst in intieme sfeer begint om 18:45 uur. Kaarsjes worden aangestoken bij het noemen van de namen van de kinderen die gemist worden. De avond wordt omlijst door troostrijke woorden en muziek. Bovenal is er ruimte om samen stil te staan en te herinneren. De avond wordt begeleid door ritueelbegeleiders Evi Velders en Marinta Rutten (www.rondomceremonies.nl).

Het thema van deze avond is ‘Sporen’.
Ieder mens laat sporen na. We zien de tastbare sporen om ons heen, kleding, persoonlijke spulletjes, foto’s. Maar er zijn ook sporen die we niet zien. Ze zitten in de harten en hoofden van de mensen die achterblijven.
Sporen kunnen verdriet oproepen, maar kunnen ook troost en voldoening geven omdat je er weer bewust van wordt dat je kind(je) heeft bestaan en geleefd. Een kind waarvan gehouden werd en wat niet wordt vergeten.
Na de herdenking is er gelegenheid om na te praten met een kopje koffie of thee.
Iedereen die zich betrokken voelt is van harte welkom: familie, vrienden, kennissen en zeker ook kinderen.
De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de drie zangeressen van SYA (www.syamusic.nl).

Voor meer informatie, aanmelden als vrijwilliger, doneren van sponsoring in geld of natura: wldheiloo@gmail.com. Wij werken samen met Stichting Kist (ANBI-status)

Organisatie:
Nienke Blom projectleider 06-46023471
Gea van Donselaar coördinator
FB Wereldlichtjesdag Heiloo