Lukka - Venetia's Air

Na het succesvolle “Variaties op Vermeer” brengt LUKKA de nieuwe muziektheatervoorstelling “Venetia’s Air”. Verplaats je in gedachten naar Engelse hofkringen rond 1630. Dan kom je zeker de bloedmooie Lady Venetia Digby tegen. Ze was de Lady Dianne van het 17e eeuwse Engeland. De mooiste vrouw van Engeland, geschilderd door vele kunstenaars, in het bijzonder door Anthony van Dyck en bezongen door de razend populaire schrijver Ben Jonson. Maar bovenal was ze de vrouw van Sir Kenelm Digby, een machtig politicus, wetenschapper en krijgsheer die vele Hollandse schepen tot zinken bracht. Venetia was beroemd en begeerd en had vele aanbidders. Haar schoonheid is haar macht en tevens haar ondergang. Want schoonheid verwelkt, hoeveel moeite ze ook doet om dat tegen tegen te houden. Een onmogelijke strijd die ze jammerlijk verliest. Een universeel thema dat mannen en vrouwen in alle tijden beroert. Ook nu in onze tijd. Venetia’s dilemma’s en liefdeskeuzes zijn eeuwige, ook voor de moderne mens herkenbare thema’s.

De theaterproductie “Venetia’s Air” heeft dus opnieuw een historisch gegeven en zal ook weer spelen in een passende context. Historische locaties als kastelen en landgoederen.

Terugkerend thema in het werk van LUKKA is het gestalte geven aan een mens die in de vergetelheid is geraakt maar in vroeger tijden wereldberoemd. LUKKA wil voor ze opkomen en hen tot leven brengen, gezien door de ogen van anderen vanuit onze eigentijdse opvattingen en maatschappelijke dilemma’s.

LUKKA wil met haar producties momenten en personen uit ons voorbije verleden aanraakbaar maken waardoor een gevoel van verbondenheid met onze herkomst ontstaat. Om te begrijpen wat en wie wij zijn. LUKKA wil de toeschouwers een hart onder de riem steken bij hun worsteling in het leven. Herkenning en empathie teweeg brengen. Invoelbaar maken hoe groot de prestaties van al die mensen zijn.

Datum:

Zondag 6 december 2020
Aanvang 15:00 uur

Toegang:

€ 15,-


online bestellen