Veldhuis & Kemper - Zonder Meer

Veldhuis & Kemper stonden na maanden thuiszitten te trappelen om weer te mogen doen wat ze het allerleukst vinden: optreden!

De theaterdeuren zijn hier en daar voorzichtig opengegaan en daarom laten de mannen dat grootse en meeslepende cabaretprogramma dat ze in hun hoofd hadden nog even rusten en komen ze met wat ze zelf noemen een ‘tussenprogramma’: Veldhuis & Kemper, Zonder Meer. En dat is precies wat het is. Een intiem programma waarbij het accent ligt op hun mooiste, liefste én leukste liedjes uit hun inmiddels eindeloze oeuvre.

Veldhuis & Kemper Zonder Meer is een heerlijk dik uur Veldhuis, Kemper en een vleugel, met verhalen en liedjes in hun puurste vorm. Luchtig, indringend, komisch, voor het maximaal toegestane aantal toeschouwers. Uiteraard op 1,5 meter afstand maar nu dichterbij dan ooit. Geen opsmuk, weinig toeters, nauwelijks bellen, maar zonder meer Veldhuis & Kemper!

Veldhuis & Kemper

In 1997 worden Remco Veldhuis en Richard Kemper aan elkaar voorgesteld door een wederzijdse vriend die het afzonderlijke gezeur van beiden “om eens een cabaretvoorstelling te maken” dan meer dan zat is. Na talloze kroegsessies schrapen Remco en Richard in 1999 hun moed bij elkaar en staan met hun eerste voorstelling in het Concertgebouw in Haarlem. Al in datzelfde jaar wordt Veldhuis & Kemper 2e op Cameretten. Vanaf dat moment is het Veldhuis & Kemper serieus om een toekomst in het theater op te bouwen.

In juni 2003 verschijnt het debuutalbum ‘Half zo Echt' uit met 11 liedjes. Dit album wordt Goud en krijgt een Edison Music Award in categorie ‘Beste Kleinkunst/ Luisterlied'.

Hoewel Veldhuis & Kemper zelf het theater benoemt als "de aorta van alles wat we doen", staat het duo in 2004 zes keer in het voorprogramma van Marco Borsato in een uitverkochte Kuip en treedt het diverse keren op als onderdeel van een groter muzikaal programma in Ahoy of bijvoorbeeld tijdens het Gala van het Nederlandse Lied. Als Veldhuis & Kemper in 2004 zelfs worden genomineerd als 'Beste Popgroep Nationaal' bij de TMF Awards, is dat volgens het duo echter hun beste grap tot dan toe.

In 2016 nemen Veldhuis & Kemper de tijd voor eigen projecten. Dit 'tussenjaar' geeft het duo een flinke dosis frisse lucht en energie voor een vrolijke doorstart. Het cabaretprogramma ‘Geloof ons nou maar’ uit 2018 krijgt een gelijk een nominatie voor een Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van het seizoen, in de categorie ‘Engagement’.

In overleg met de Vrienden van De Beun is dit optreden verplaatst naar en georganiseerd door de Cultuurkoepel Heiloo.

Datum:

Vrijdag 19 maart 2021
Aanvang 19:00 en 21:30 uur

Toegang:

€ 22,50


online bestellen