Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

THE GENTS – TO MARY

Voor componisten uit de hele wereld is De Heilige Maagd Maria, de muze, altijd al een inspiratiebron geweest. The Gents brengen een programma met liederen uit die veelkleurige traditie, waarin ook veel plaats is ingeruimd voor werken van Nederlandse bodem. Sommige composities klinken ingetogen, andere uitbundig. Al die uitersten worden door The Gents belicht. Naast een aantal bekendere werken bevat het programma ook nieuwe muziek, die speciaal voor The Gents is gecomponeerd door Nederlandse hedendaagse componisten van onder andere Jan Pieterszoon Sweelinck, Hendrik Andriessen en Albert de Klerk.

The Gents
Vocaal ensemble The Gents is een voor Nederland uniek gezelschap dat zich in korte tijd een vooraanstaande plaats heeft verworven binnen de internationale muziekwereld. De groep jonge zangers wordt alom geroemd vanwege de bijzondere klank, de grote mate van flexibiliteit en de weergaloze interpretatie van zeer uiteenlopend vocaal repertoire.

De basis voor de kwaliteit en de professionaliteit van The Gents werd gelegd binnen het Roder Jongenskoor. Vanaf 2018 staan The Gents onder leiding van Annemiek van der Ven. Ook internationaal worden de unieke kwaliteiten van The Gents gewaardeerd. Ze traden op in Japan, Canada, Duitsland, Zweden, België, Engeland en Spanje. In april 2005 waren The Gents op uitnodiging van het ministerie van Buitenlandse zaken in Japan, waar zij de Nederlandse dag op de wereldtentoonstelling opluisterden. Prins Willem Alexander en prinses Maxima bevonden zich in het enthousiaste publiek.

The Gents gingen op tournee in Japan. Waren te beluisteren in diverse concerten in het kader van het internationale korenfestival ‘La Fabbrica del Canto’ bij Milaan. Namen met succes deel aan het internationale festival Polyfollia in Normandië. Kerst 2013 luisterden The Gents op met een serie van acht concerten – Noel d’ Europe – in samenwerking met de organisten Euwe en Sybolt de Jong. Zij oogstten in het programma ‘Heaven’ onder leiding van vaste gastdirigent Peter Dijkstra veel bewondering. The Gents namen een CD op met werken van George Gershwin in samenwerking met sopraan Johannette Zomer en het Haags Saxofoonkwartet.

Gratis kaartje
In het kader van verbinden van generaties is er een mooie samenwerking ontstaan met Oud-Standing Heiloo. De Cultuurkoepel en Oud-Standing Heiloo bieden u een gratis kaartje aan voor uw kleinkind. Andersom kan natuurlijk ook: als kleinkind neem je je opa of oma mee. De kaarten bestel je via caroline@de-buitenkans.org. Je geeft de namen door van de betalende grootouder en het kleinkind. Voor aanvang van de voorstelling betaal je contant of per pin aan de deur van de Cultuurkoepel. Per betalende bezoeker, 1 gratis kaartje!!