Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Koepel Keuze: Sweelinck Barokorkest met Capriccio Stravagante.


De programmeurs van de Cultuurkoepel krijgen regelmatig juweeltjes langs die (nog) niet bekend zijn bij het grote publiek – maar die wel een breder publiek verdienen en prachtig passen in de Koepelprogrammering. Onder het motto ‘Koepel Keuze’ brengt de Koepel daarom een serie muziek/theater optredens, waarbij het publiek na het optreden mag betalen wat men het waard vond. Op 2 februari: Het Sweelinck Barokorkest. Wilt u verzekerd zijn van een plaats, reserveer dan uw kaarten à € 2,50.

Het Sweelinck Barokorkest is het orkest van de afdeling oude muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Het orkest is opgericht door Lucy van Dael en Alfredo Bernardini, maar wordt ook geleid door de andere docenten van de afdeling oude muziek.

Het Sweelinck Barokorkest studeert ieder jaar een aantal programma’s in onder leiding van de internationaal bekende docenten van de oude-muziekafdeling, zoals Alfredo Bernardini, Jed Wentz, Teunis van der Zwart en Menno van Delft, waarna concerten in binnen- en buitenland worden gegeven.

Programmainformatie:

Strijkers in de 17e eeuw: van oorstrelend intiem tot geselend virtuoos, van serieus consortrepertoire tot programmamuziek die afwisselend serieus en grappig is. Er wordt gehuild, gelachen, geschermd, geblaft en gemiauwd. Violiste Antoinette Lohmann, specialist in dit repertoire, heeft een programma samengesteld waarin de studenten van het Conservatorium van Amsterdam kunnen laten horen wat ze in huis hebben.

Johann Joseph Fux (1660-1714): Partita 331: ‚Turcaria’. Eine musikalische Beschreibung der Belaferung Wiens durch die Türken anno 1683 (1701)

Heinrich Ignaz Franz Biber (1644-1704): Sonata Jucunda

Carlo Farina (ca. 1600-1640): Capriccio Stravagante, Dresden 1626

Johann Heinrich Schmelzer (ca. 1623-1680): Fechtschule

Heinrich Ignaz Franz Biber: Balletti lamentabili (1670)

Johann Rosenmüller (1617-1684): Sonata 12 uit Sonate à 2. 3. 4. è 5. Stromenti da Arco & altri, Neurenberg, 1682

J.H. Schmelzer: From Sacro-Profanus cincentus Musicus (1662): Sonata a sei IV