Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Stille Nacht am Silbersee - Literaire en muzikale vertelling met Anna Enquist

Het einde van het jaar is een tijd van bezinning; een tijd om extra stil te staan en gezamenlijk bij kaarslicht te reflecteren op de gebeurtenissen om ons heen. Samen met schrijfster en dichteres Anna Enquist brengt muziektheater Silbersee in die sfeer een wintermiddag met verhalen en bespiegelingen, gedichten en muziek. Het muzikale hart wordt hierbij gevormd door the Little Match Girl Passion van David Lang. Deze aangrijpende winterpassie, een bewerking van het sprookje over het meisje met de zwavelstokjes, werd in 2008 bekroond met de Pulitzer Prize. In de vertelling van Hans Christian Andersen vond Lang een eigentijds lijdensverhaal dat een moment van bezinning biedt voor iedereen: gelovig of atheïst.
Muziek speelt een belangrijke rol in de poëzie en romans van Anna Enquist. Haar woorden zullen op hun eigen manier uitdrukking geven aan thema’s als hoop, twijfel en troost. Samen met stukken van Jörg Brinkmann en Arvo Pärt is Stille Nacht am Silbersee een muzikale middag van verstilling en inspiratie.

Het Eindhovens Dagblad schreef over de vorige editie van Stille Nacht am Silbersee: “Na afloop was het een aantal donkere seconden doodstil; het ultieme bewijs van bezinning én van respect: voor de zes mensen op het podium, voor de eenvoud van de woorden en voor de vele krachtige muzikale momenten.”

Muziektheater Silbersee is vaste gast op Oeral, Karavaan en staat garant voor bijzonder theater.

Muzikale leiding Romain Bischoff
Teksten Anna Enquist (en eventueel anderen)
Zang Edward Leach, Michaela Riener, Maciej Straburzynski, Katharine Dain
Cello Jörg Brinkmann
Licht Jeroen Smith
Bewegingscoaching Miguel Angél Gaspar
Tekst
Fragmenten uit het werk van Anna Enquist, eventueel aangevuld met door haar gekozen werk van anderen

Muziek:
Jörg Brinkmann: Meditation (2017)
Arvo Pärt: Da pacem Domine (2004)
David Lang: the little match girl passion (2007)
Jörg Brinkmann: Nachtstück (2017)