SPOKEN - Lost Cities

Geïnspireerd door de legende van Atlantis, de kernramp Tsjernobyl, het Verdronken Land van Saeftinghe en de ondergrondse stad Derinkuyu, creëerden de muzikanten van Spoken een show vol gloednieuwe composities. De groep neemt haar publiek mee op reis naar ontroerende plekken met een bijzondere geschiedenis, sfeer en akoestiek. Boeiende saxofoonmuziek, scenografie en publiek versmelten in deze unieke voorstelling. Voor Lost Cities werkt het kwartet samen met sounddesigner Oscar Peters. Tijdens de show wordt het geluid van de saxofoons gebruikt om een ​​geheel nieuwe akoestische indruk te creëren. Scenograaf Katrijn Baeten en lichtontwerper Seppe Janssens ontwierpen voor Lost Cities het decor.

Spoken
Hedendaags, klassiek en jazz behoren tot de vele genres die saxofoonkwartet Spoken gebruikt om hun verhalende en filmische klanken vorm te geven. De groep presenteert een modern en spannend repertoire, met een interessante mix van rijke klankvariaties van de saxofoon. Dit doen ze in een persoonlijke en originele stijl, met waardering voor de rijke jazzhistorie. Ze gebruiken elementen uit de jazz, hedendaagse en klassieke muziek. Originele composities met prachtige kleuren resulteren in een uniek, warm en filmisch verhaal. In 2018 bracht de groep hun debuutalbum 'Arctic Monsoon' uit.

Youtube

Recensies
“Spoken bracht een intrigerende en boeiende première van 'Lost Cities' in onze uitverkochte zaal Ter Arken. Zelf gecomponeerde muziek, inspirerende solo's, verpakt in een spannende choreografie. Grote klasse!!!” – Roel Vanhoeck, programmeur Bozar

“De show is filmisch, met een spannend gebruik van geluid, ruimte, saxofoon en bliksemdesign dat het publiek meeneemt op reis. Een goed ontworpen, uniek stuk."

Datum:

Zondag 15 april 2022
Aanvang 15:15 uur

Toegang:

Zondag 15 april 2022
Aanvang 15:15 uur


online bestellen