Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

SPIJKERS – Au Plat Pays

Met het programma ‘Au Plat Pays’ zingt de getalenteerde ambachtelijke theatermaker Joost Spijkers middels prachtige liederen zijn verhaal. Samen met 3 geweldige muzikanten onderzoekt hij het repertoire dat hem zo na aan het hart ligt, het chanson. Stanislav Mitrović op basklarinet, Ro Krauss op altviool en Emile Visser op cello. In een intieme setting zal repertoire van Brel zoals 'Jojo’ en ‘Vesoul' voorbij komen, maar is er vooral veel ruimte voor spiksplinternieuw SPIJKERS repertoire.

Met “Spijkers II” won Joost Spijkers in 2018 de Poelifinario cabaretprijs in de categorie kleinkunst. Volgens de jury stak Spijkers II met kop en schouders boven de andere voorstellingen uit. De jury noemde de voorstelling rauw, puur en vol passie. Prachtig meeslepend verteld. Kleinkunst in optima forma. Ook de pers bejubelde de voorstelling: een combinatie van poëtische liedteksten, fantastische muziek, een in kleinkunstland zeldzame mengeling van jazz, balkan, pop, rock en fado. Joost Spijkers’ muzikale solo avontuur laat zien dat hij nog meer kan dan dat wat hij doet met de Ashton Brothers.

Joost Spijkers (Herkenbosch, 23 augustus 1977) studeerde in 2000 af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Op de academie ontmoette hij Pim Muda, Pepijn Gunneweg en Friso van Vemde Oudejans, met wie hij een eindejaars-voorstelling uitvoerde. Vervolgens maakte hij met deze drie nog vele nieuwe acts. Deze werden na de Kleinkunstacademie samen gebracht in een avondvullende show: De tragiek van de onderman. Met dat programma ging het viertal als de Ashton Brothers in 2001 in première. Na deze voorstelling brachten de Ashton Brothers meerdere voorstellingen in de categorie variététheater.

Naast theatermaker is Spijkers ook actief als regisseur, radiomaker en docent. In oktober 2009 ging bijvoorbeeld de voorstelling Stampende Stilte van het Internationaal Danstheater in première, een voorstelling die Spijkers met onder andere zijn echtgenote maakte.

Youtube: