Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Side by Side - Orkest van de Achttiende eeuw en oude muziekafdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag

Side by Side, de jaarlijkse samenwerking tussen het Orkest van de Achttiende eeuw en de studenten van de oude muziekafdeling van het Koninklijk Conservatorium, belooft opnieuw een muzikaal hoogtepunt te worden onder leiding van de Engelse dirigent Jonathan Cohen. Op het programma deze keer uitsluitend muziek van Beethoven. Een collectie Dansen voor orkest (nog samengesteld door Frans Brüggen), de imposante achtste Symfonie en het Concert voor viool, cello, piano en orkest, met solistenrollen voor drie van de allerbeste studenten van het Koninklijk Conservatorium.

Een indrukwekkend programma door een mooie combinatie van de gevierde leden van het Orkest van de Achttiende Eeuw, schouder aan schouder met de allerbeste musici van het Koninklijk Conservatorium.

Jonathan Cohen is een veelzijdig en veelgevraagd dirigent. Hij is artistiek directeur van het Tetbury Festival, artistiek leider van het ensemble Arcangelo en van Les Violons du Roy, en vaste dirigent van Les Arts Florisants en het Saint Paul Chamber Orchestra. Dit seizoen maakt hij ook zijn opwachting bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.