Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Schola Cantorum

Het Mooiste Liefdeslied: Het Hooglied, een van de kleine Boeken uit de Bijbel.

Als u ontroerd wilt worden door liederen van verlangen met niet mis te verstane dialogen tussen geliefden mag u niet ontbreken bij dit concert in de Cultuurkoepel.

De Schola Cantorum Kennemerland zal vele verzen uit de laatste vier hoofdstukken van Het Hooglied zingen, zoals deze in verschillende Gregoriaanse gezangen van de 10e tot de 15e eeuw zijn verklankt. Het concert geeft daarmede tevens een mooie doorsnee van de ontwikkeling in deze muziek tot het tweestemmige organum toe.

Het Hooglied is een verzameling Joodse liefdes- en bruiloftsliederen uit verschillende perioden van de Oudheid. Voor velen zal het een openbaring zijn te horen hoe lichamelijk en zelfs erotisch de teksten het verlangen naar de geliefde verwoorden. De uitvoering van het Gregoriaans zal daarmede in overeenstemming zijn: soms ingetogen, maar elders dynamisch en expressief.

De Schola Cantorum Kennemerland zingt onder leiding van Ko Ariëns het Gregoriaans op basis van de handschriften uit de genoemde eeuwen waarbij de teksten centraal staan. Het programmaboekje geeft naast de Latijnse teksten een nieuwe ook voor de moderne mens begrijpelijke vertaling uit de oorspronkelijke Hebreeuwse grondtekst.

Nadere informatie over het Gregoriaans, de Schola en het concert vindt u op: http://www.scholacantorumkennemerland.nl