Renee van Bavel zingt vol overtuiging Herman van Veen

“Dag Mensenkind”, is wat Herman van Veen zei toen hij Renee voor het eerst zag. Nu, jaren later, verbindt zangeres en liedschrijfster Renee van Bavel, begeleid door pianist Dirk Flatau, haar eigen werk met het repertoire van Herman van Veen. Bekende liedjes als Liefde van later, Cirkels en Suzanne kleurt ze in met haar eigen verhalen en kijk op de wereld. De in Berlijn woonachtige Renee van Bavel slaat met onverwachte wendingen actuele en persoonlijke wegen in. “Wie heeft de zon uit jouw gezicht gehaald?”, zingt ze voor de mannen die aan het roer staan van deze wereld. In “de Rivierenbuurt“ vertelt ze haar Joodse huisarts dat ze zwanger is van haar Duitse lief en van “Anders Anders” maakt ze een loflied aan de schoonheid van de diversiteit die ze als toerist in eigen land ziet.

“Mensenkind” is een prachtige mix van een fris jong geluid en een eigen interessant verhaal samengebracht met bekende en vertrouwde melodieën uit de tijd van toen.

Frank Verhallen (stadsprogrammeur Den Bosch) over de voorstelling:
“Ik heb, laat ik maar eerlijk zijn, de hele avond tegen mijn tranen zitten vechten. Uit ontroering om zoveel moois, met zoveel liefde, eerbied en vakmanschap door haar vertolkt. En omdat ik af en toe moest terugdenken aan twintig jaar geleden: hoe Renee begon en toen Herman van Veen “Dag Mensenkind” tegen haar zei.”

Datum:

Zondag 21 februari 2021
Aanvang 15:00 uur

Toegang:

€ 18,-


online bestellen