Pinter's Omerta door Huis van Theater

In deze productie van Huis van Theater worden twee kortere werken van de Britse Nobelprijswinnaar Harold Pinter: Family Voices en De Dienstlift, aan elkaar verbonden. Door te zoeken naar de samenhang tussen beide eenakters is er een unieke nieuwe voorstelling ontstaan die nu voor het eerst als één geheel te ervaren is.

De jongeman uit 'Family Voices' vertelt hoe geweldig hij het naar zijn zin heeft op zijn nieuwe kamer in de stad. Wel krijgt hij meer en meer bedenkingen bij zijn medebewoners. Wat is dat gefluister ’s nachts? Gaat Jane ooit naar school? Is Riley misschien van de geheime dienst? De twee huurmoordenaars uit 'De Dienstlift' wachten op de opdracht die komen gaat. Maar alle gebruikelijke routines verlopen anders dan gewoonlijk. Verontrustende vragen dringen zich op: ‘Is het hier wel veilig?’ ‘Waarom neemt ie nou geen contact op?!’

Harold Pinter was een van de meest vooraanstaande toneelschrijvers van na de Tweede Wereldoorlog. Kenmerkend voor zijn werk is dat de handeling zich meestal afspeelt in een besloten ruimte en dat de personages in hun veiligheid bedreigd worden door onverklaarbare vijandigheden van een buitenstaander. Ook in Pinter’s Omerta spelen dreiging, beklemming en verwarring een grote rol. Maar, door het absurde van de situatie en de typisch ‘Pinteriaanse’ dialogen, is het ook een stuk met een dosis (zwarte) humor. Een uniek theater op een unieke plaats. De voorstelling wordt te midden van het publiek op het voormalig altaar gespeeld.

Huis van Theater is een theatercollectief dat vanuit bestaand repertoire vernieuwende voorstellingen maakt. Spelers en makers hebben de Toneelschool, de Regieopleiding of een film-acteursopleiding afgerond. Hierna zal ‘Cloaca’ van Maria Goos op hun programma staan.

Spel en regie: Bastiaan Toorenent, Yannick Weermeijer en Nico Meurs
Techniek: Kim de Ruiter
Geluid: Hans de Ruiter

Datum:

Zaterdag 1 december 2018
Aanvang 20:15 uur

Toegang:

€ 15,00


online bestellen