Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Petra Berger – Tribute to Barbra Streisand

Petra Berger vertelt het boeiende verhaal van de levende legende Barbra Streisand. Hoe zij ondanks haar moeilijke jeugd de absolute top wist te bereiken. Over haar drijfveren, ambities, perfectionisme en angsten. De muziek van Streisand is wereldwijd nog altijd toonaangevend in de hedendaagse lichte muziek. Maar helaas zijn songs van dit kaliber zelden nog ‘live’ te horen. Petra Berger doet het.

Met dit concert keert ze terug naar de oorsprong van haar grote kinderdroom om zangeres te worden. Petra en haar band brengen prachtige vertolkingen van klassiekers als Don't Rain On My Parade, People, The Way We Were en Evergreen. Maar ook pophits als Woman In Love en Guilty en natuurlijk nummers uit de vele films en musicals waarin Barbra Streisand straalde, ontbreken niet.

Om het repertoire van Barbra Streisand te vertolken, heb je een topzangeres nodig. En die hebben we in Nederland: Petra Berger, die regelmatig te zien en horen is in de Koepel. Petra is zelf ook een award winnende zangeres met goud en platina bekroonde cd’s op haar naam. Tel daar haar persoonlijke bewondering voor Streisand bij op en alle ingrediënten voor een integer en mooi tribute-concert zijn aanwezig.

‘Ik kan me de eerste keer dat ik de stem van Barbra Streisand hoorde nog heel goed herinneren. Ik was 9 jaar oud en zo onder de indruk, dat ik vanaf dat moment alles van haar wilde horen. Zij heeft mij enorm geïnspireerd om zelf te gaan zingen en daarvoor ben ik haar nog altijd dankbaar’, aldus Petra.

Band
Edwin Schimscheimer - pianist
Frank van Essen - violist
Xander Buvelot - basgitaar

Barbra Streisand
Barbara Joan Streisand wordt op 24 april 1942 in Brooklyn, New York geboren uit Joodse ouders. Vlak na haar eerste verjaardag overlijdt haar vader. De jonge Barbara ambieert een carrière in de showbusiness. Haar moeder vindt dat maar niks. ‘Je bent er niet knap genoeg voor,’ zegt ze tegen haar dochter. Maar Barbara laat zich er niet door weerhouden. Op 13-jarige leeftijd neemt zij haar eerste plaatje op. Samen met Neil Diamond zingt zij in het schoolkoor. Lessen volgt ze nauwelijks. Als Barbra Streisand treedt zij op in diverse nachtclubs.

In 1962 debuteert Barbra op Broadway in de musical I Can Get It For You Wholesale. Een jaar later verschijnt haar debuutelpee The Barbra Streisand Album. Het levert haar meteen een Grammy Award op, de hoogste muziekonderscheiding in Amerika. Vervolgens gaat het snel met Barbra’s carrière. Ze krijgt eigen televisieshows en speelt in musicals en films als Hello Dolly! (1969), What’s Up Doc (1972), The Way We Were (1973), A Star Is Born (1976) en Yentl (1983). Voor haar hoofdrol in de verfilming van de musical Funny Girl (1968) ontvangt zij een Oscar.

Ondertussen blijft Barbra ook platen maken. Met hulp van Barry Gibb neemt zij in 1980 het album Guilty op, dat met hits als 'Woman In Love' en 'Guilty' een gigantisch succes wordt. Ook liedjes als 'Second Hand Rose', 'Evergreen (Love Theme From A Star Is Born)', 'Memory' en haar duetten met Neil Diamond ('You Don’t Bring Me Flowers'), Donna Summer ('No More Tears'), Don Johnson ('Till I Loved You'), Bryan Adams ('I Finally Found Someone') en Céline Dion ('Tell Him') worden grote wereldhits. Met een totale verkoop van bijna 200 miljoen platen is Barbra Streisand de meest succesvolle vrouwelijke zangeres ooit. Een diva ten top.

Barbra Streisand neemt in 1991 de Living Legends Award in ontvangst en in 1995 de Lifetime Achievement Award. Verder wint ze in haar carrière acht Grammy Awards en twee Oscars: ze acteert, regiseert en zingt natuurlijk een paar beroemde soundtracks in. In 2009 brengt Barbra een nieuw studioalbum genaamd Love is the Answer uit.