Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Orgel & Vleugel CD Presentatieconcert met Jan Lenselink en André van Vliet

Het programma bevat geliefde werken van licht klassiek tot populair: (Lichte) werken van Bach en Mozart worden afgewisseld met muziek uit musicals (o.a. The Sound of Music), werken van Van Otterloo, een wandeling door Italië (opera) etc.

Jan Lenselink, geboren in Zwolle, bracht zijn kinderjaren door naast de kerk, waar zijn opa koster was. Zodoende groeide hij op met de orgelklanken in de kerk en werd zijn interesse in de muziek al vroeg gewekt. Met zijn vader bezocht hij de orgelconcerten op het wereldberoemde Schnitger-orgel van de Zwolse St. Michaëlskerk en hoorde hij beroemde organisten zoals Feike Asma, Piet van Egmond en vele anderen. Jan studeerde aan het conservatorium in Zwolle de vakken orgel, piano en lichte muziek. Naast zijn werk als freelance musicus en begeleider van vele koren en solisten geeft hij privéles op piano en keyboard in Emmen. Jan Lenselink treedt regelmatig op in radio en tv programma’s en heeft meegewerkt aan vele opnames op grammofoonplaat en cd. Zijn improvisatietalent zowel licht als klassiek wordt door velen gewaardeerd, waardoor hij concerten gaf met bekende musici zoals Marco Bakker, Ernst Daniël Schmidt, Henk Poort, Thijs van Leer, Gail Gilmore, Liesbeth List, Louis van Dijk. In diverse Europese landen en de Verenigde Staten is hij ook geen onbekende.

André van Vliet, geboren te Benschop, begeleidde op negenjarige leeftijd de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Herman van Vliet die hem ook de liefde voor de Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico van den Hooven, Jan Welmers en Jan Raas. Wekelijks reist hij door het land als begeleider van koren of als solist. Zo concerteerde hij op veel belangrijke orgels in Nederland en daarbuiten. Hij speelde voor radio en tv en maakte zes soloalbums. Evenals op de cd’s pronken bij de concerten -naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré- ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch. In combinatie met andere vocalisten en instrumentalisten worden veel optredens verzorgd, zoals bijv. de combinatie orgel/piano, waarin André samen met Jan Lenselink een zeer verrassend en vernieuwend programma brengt.

Tijdens dit presentatieconcert willen Lenselink en Van Vliet de concertbezoekers een indruk geven van de cd die zij onlangs hebben opgenomen en die ook verkrijgbaar zal zijn.