Oratoriumkoor - Koepelscratch

Met plezier presenteren wij de vijfde editie van de Koepelscratch en de uitvoering van Händels Messiah. Liefhebbers van koorzang kunnen ‘live’ meezingen in de Cultuurkoepel van Heiloo, genieten van een gezellige repetitie en tenslotte deelnemen aan een feestelijk concert.

‘Zingen en ontmoeten’ is de essentie van de Koepelscratch.

From scratch deelnemen aan het Oratorium Messiah van G.F. Handel houdt in dat dit werk op één dag wordt ingestudeerd, met vervolgens een feestelijke uitvoering in de avond. Samen met een keur aan solisten en een groot professioneel orkest maken de koorzangers dit evenement tot een ware happening. De Koepelscratch is kenmerkend gericht op artistieke kwaliteit, leren en gezelligheid. Verstandig als u alvast zaterdag 17 december reserveert in uw agenda!

Inschrijven kan via de website van het Oratoriumkoor Heiloo www.oratoriumkoorheiloo.nlKijk in het menu van de bovenbalk onder de knop KAARTEN BESTELLEN.

We musiceren met z’n allen onder leiding van dirigent Paul Waerts. Overdag worden door hem de punten op de i gezet in voorbereiding van het avondconcert met publiek. Paul Waerts weet als geen ander in een ongedwongen sfeer een uitvoering van hoge kwaliteit te bewerkstelligen met een scratch-koor van zo’n 200 meer of minder ervaren zangers. De dag begint met stemvorming en het doornemen van delen uit de partituur. Barokorkest Cappella Maria Barbara onder leiding van organist Henk van Zonneveld voegt zich na de lunch bij het koor en samen met de solisten repeteren we het volledige werk.

Dirigent Paul Waerts
Barokorkest ‘Cappella Maria Barbara’ o.l.v. Henk van Zonneveld
Solisten:
Tenor Peter Vos
Bas Bas Kuilenburg
Sopraan Arleen van Wijland
Alt Martine Straesser

De Cultuurkoepel van Heiloo is hét ijkpunt met het hoge groene kruis, dat iedereen wel kent vanaf de snelweg A9 tussen Alkmaar en de Zaanstreek (AZ) De locatie is in de regio een uniek podium en multifunctioneel theater. Voor elke koorzanger is het een belevenis om hier een keer gezongen te hebben. Een prachtig monument met een geweldige akoestiek. Bovendien is er een prima Grand Café naast de Cultuurkoepel op het landgoed Willibrordus – Keuken met Karakter – waar naar wens zowel de lunch als het diner kan worden gebruikt. Lijkt het u aantrekkelijk om mee te doen en heeft u de Messiah al eens gezongen, of kunt u hem zelfstandig instuderen, dan nodigen wij u van harte uit om u aan te melden.

Daarna nemen wij u mee van warming-up en repetitie tot aan concert. Laat u verrassen!

Voor meer informatie, kosten deelname en programma van de dag, bezoek de website: www.oratoriumkoorheiloo.nl

We zien uit naar uw komst!

Scratchcommissie Oratoriumkoor Heiloo

Datum:

Zaterdag 17 december
Aanvang dagprogramma 10:00 uur
Aanvang concert 19:00 uur

Toegang:
Scratch deelname repetitie en avond uitvoering: € 47:50
Scratch publiekskaart € 25,-


online bestellen