Open Monumentenweekend 2015

Het thema van het Open Monumentenweekend (12 en 13 september 2015) is dit jaar Kunst & Ambacht. Hierin past de Cultuurkoepel Heiloo feilloos met zijn prachtige glas-in-lood ramen. Gidsen vertellen over de ramen maar ook over de geschiedenis van de Kapel.

In de Cultuurkoepel is tevens de tentoonstelling “Wat gebeurt hier eigenlijk” van de Heilooër Amateurfotografenvereniging te bezichtigen. In het kader van het Willibrordusjaar hebben de fotografen zich laten inspireren door het Landgoed Willibrordus. De foto’s laten de vele verschillende aspecten van het het leven en het terrein van de voormalige Willibrordus-stichting zien.

Op zaterdag treedt topcellist Joachim Eilander ieder heel uur op beginnende om 12.00 uur. Hij zal cellosuites van Bach ten gehore brengen die hij eerder dit jaar op cd uitbracht. Joachim zegt dat Bach’s muziek zijn ziel raakt. Hij kan daar dan ook mooi over vertellen en praat zijn eigen programma aan elkaar: verhalen over Bach, de suites en zijn prachtige cello van Gaetano Chiocchi. Joachim maakt deel uit van het Rubens Kwartet.

Mouché Palts en Roelof Posthumus treden als La Manouche op zondag vanaf 12.00 uur op. La Manouche maakt zigeunermuziek waarbij Mouche de zang en gitaar voor zijn rekening neemt en Roelof klarinet speelt. Ook op deze dag is op ieder heel uur een miniconcert. Het laatste concert is om 16.00 uur.

Het hele weekend is de Cultuurkoepel gratis toegankelijk.