Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendagen is het Rijksmonument Landgoed Willibrordus vanzelfsprekend open.
De Cultuurkoepel en ook het Willibrordus Business Centrum zijn dan te bezichtigen.
Op zaterdag 9 september is er tevens een ‘Robot Experience’, waarbij robot Robi alles vertelt over de Cultuurkoepel.
Verder bespeelt Erik Jan Eradus op geregelde tijden het orgel, en kunt u een audiotour (met i-pod) doen langs de gebrandschilderde glas-in-lood ramen.
Daarnaast zijn alle op het Landgoed aanwezige musea open: De Verhalenkamer, het Toverlantaarnmuseum, Archeologiemuseum Baduhenna en het depot van het Museum van de Geest, van het Dolhuys.

Verder kunt u het gehele gebouw en binnentuin bewonderen en is het OpenHuis in het WBC, waar ondernemers hun deuren openen. Kortom een bruisend weekend tijdens de open monumentendagen bij het Willibrordus Business Centrum. Ruim zestig bedrijven openen hun deuren. Van modevakschool tot ritueelbegeleider, van coaching tot fysiotherapie, van automatisering tot verzorging, van commercieel tot creatief. Alle takken zijn vertegenwoordigd.
Per gang bundelen de bedrijven hun krachten om het voor de bezoeker zo interessant en gezellig mogelijk te maken. Met originele presentaties, uitleg en verhalen leert u de ware ondernemer kennen en de diversiteit die het WBC biedt.
In de gangen van het WBC exposeren kunstenaars uit een Alkmaarse galerie hun werk.
Vindt u het leuk om meer te weten te komen over het gebouw en zijn geschiedenis, dan kunt u zich aansluiten bij één van de rondleidingen, die regelmatig plaatsvinden. Wilt u cultuur opsnuiven en tegelijkertijd de enthousiaste ondernemers in het schitterende monumentale pand bezoeken, dan is dit de uitgelezen gelegenheid.