O'Dreams - Dublin

O’Dreams is een Iers/Nederlands klasse trio dat oprechte, ontroerende en opzwepende muziek maakt en het publiek met rijke anekdotes en heerlijke humor werkelijk weet te raken. ‘Dublin’ is hun nieuwe, uiterst boeiende en vermakelijke ode aan de Ierse hoofdstad in al haar facetten. Dé voorstelling die liefhebbers van Ierland, Ierse muziek en fenomenale verhalen absoluut niet mogen missen. Speciaal voor deze gelegenheid staat er een heerlijke Guinnes op de tap.

O’Dreams struint door Dublin en neemt het publiek mee in deze bruisende hoofdstad van Ierland. Een dagenlange tocht ter voorbereiding van deze unieke voorstelling. Ze komen langs iconische plekken waarachter bijzondere muzikale verhalen schuilgaan. Verhalen over de inwoners van Dublin maar óók over de vele avonturen die de muzikanten zelf beleven.

Het drietal doorkruist de drukke straten van Dublin en verdwaalt in donkere stegen. Samen ontrafelen ze het onstuimige leven van beroemde Ierse muzikanten en vreemde kostgangers. De band speelt op straat in Grafton Street, bezoekt de beroemde Windmill Lane studio’s en strijkt neer langs de oevers van The Liffey. In oude Ierse pubs laven de drie zich aan Guinness, whiskey en weemoedige verhalen.

O’Dreams zingt en speelt legendarische songs van onder meer The Dubliners, The Fureys, Christy Moore en U2. Beelden van de muzikale city trip schieten op het podium voorbij. Het publiek zit op het puntje van de stoel en luistert ademloos naar prachtige, driestemmig gezongen ballads. Om even later vier plaatsen naar rechts en drie rijen naar voren te ontwaken in een opwindende roes van Ierse humor en vrolijkheid. Hilarisch is de pubquiz waarin de kennis van theaterbezoekers over Dublin flink wordt getest.

O’Dreams bestaat uit:
Danny Guinan - zang, gitaar
John Flierman - zang, gitaar, bouzouki, bodhran
Ed Veltrop - zang, accordeon, piano, toetsen

YOUTUBE

Datum:

Vrijdag 17 maart 2023
Aanvang 20:15 uur

Toegang:

€ 20,00


online bestellen