Niki Jacobs - The Front Porch Tour

In het voorjaar 2022 mochten Niki Jacobs en Ivo Bernard een bijdrage leveren aan een groot online event in London ter ere van de 80ste verjaardag van Bob Dylan. Rond die tijd werden zij ook door de Stadsschouwburg Philharmonie in Haarlem gevraagd om, samen met altviolist Ro Krauss, een aantal concerten te verzorgen. Al snel bleek een nieuw trio te zijn geboren en ontstond het idee om een voorstelling te maken met Amerikaanse Folk songs. Liedjes uit de jaren ’60 en ’70 uitgevoerd in een akoestische setting met drie stemmen, twee gitaren én een altviool. Liedjes voor een zachte nacht onder de sterrenhemel in een schommelstoel op de veranda. Precies dát gevoel brengen zij naar de theaters met The Front Porch Tour.

Tijdens deze tour zingen Niki Jacobs, Ivo Bernard en Ro Krauss het repertoire van Leonard Cohen, Bob Dylan, Dolly Parton, Emmylou Harris, maar ook songs van Gillian Welch, Loretta Lynn, Willie Nelson, Joan Baez en vele anderen. Drie vrienden die elkaar na een lange tijd op een veranda in Tennessee treffen, samen muziek maken en elkaar en aan u mooie verhalen vertellen. Verhalen over de liefde, drank, dood en het geluk. Kortom: het leven.

Niki is een graag geziene gast in de Koepel. Afgelopen jaar schitterde ze nog in de voorstelling The Ballad of Mauthausen, waarin de Mauthausen liederencyclus van componist Mikis Theodorakis centraal stond.

Niki Jacobs

Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld en wordt internationaal gezien als één van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Zij studeerde aan het conservatorium, in London en New York bij o.a. Zalmen Mlotek en Adrienne Cooper. Niki Jacobs verwierf grote bekendheid door haar unieke benadering van het traditionele Jiddische lied. Zij schrijft eigen werk in zowel het Nederlands als in het Engels. Na de tournee in Amerika blijkt het tijd voor een nieuwe stap en tourt zij nu in theaters met The Front Porch Sessies. Daarnaast is zij columniste bij het Noordhollands Dagblad.

Datum:

Zondag 12 maart 2023
Aanvang 15:15 uur

Toegang:

€ 22,50


online bestellen