Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Nationaal Theaterweekend - Mike Boddé, Hermine Deurloo en Lilian Vieira brengen ode aan Joao Gilberto

Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost € 10,- en een passe partout voor het hele weekend € 25,-. Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen.

Mike Boddé, Hermine Deurloo en Lilian Vieira

Deze avond brengen mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo, zangeres Lilian Vieira (trio Zuco 103) en pianist Mike Boddé een ode aan Joao Gilberto, de grondlegger van de bossa nova. Joao Gilberto, bekend door één van zijn grote hits The Girl from Ipanema en de samenwerking met zijn vrouw/zangeres Astrud Gilberto, is 6 juli jongstleden op 88 jarige leeftijd overleden. Een ode door een feestelijk en zeer afwisselend concert met zijn melancholieke ballads en snelle samba’s is dan ook meer dan terecht. Uiteraard ontbreekt het repertoire van Toots Thielemas niet. De lyrische klanken van de mondharmonica en de melancholiek van de Braziliaanse muziek lijken wel voor elkaar gemaakt.

Hermine Deurloo harmonica
Lilian Vieira zang
Mike Boddé piano
(To be announced) bass

Hermine Deurloo treedt sinds 2015 op met Mike Boddé, met wie ze al drie keer te zien was bij Podium Witteman. Met Lilian Vieira deed ze diverse optredens in jazzclubs en festivals. Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels speelt ze met artiesten uiteenlopend van Alain Clark of Rembrandt Frerichs tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw en het Metropole Orkest. Deurloo laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit. www.herminedeurloo.com

Mike Boddé is bekend van TV en theater als cabaretier, schrijver en presentator, maar is daarnaast ook een uitstekende pianist en componist. Samen met Thomas van Luyn maakte hij de grote Mike & Thomas show. Hij is ook componist en vaste gast in het televisieprogramma Podium Witteman. Onlangs werd zijn nieuwste boek ‘Tril’ gepubliceerd. www.mikebodde.nl

Lilian Vieira, de in Brazilië geboren zangeres, is al jarenlang de coryfee van de Braziliaanse muziek in Nederland. Ze kreeg (internationale) bekendheid met het trio Zuco 103 waarmee zij twaalf jaar lang wereldwijd concerten geeft. Ze maakte solo albums, werkte als gastsoliste mee aan tientallen albums en deed vele theatertours en optredens met orkesten en o.a. met Gideon van Gelder. De laatste jaren is ze teruggekeerd naar haar muzikale wortels, het zingen van populaire Braziliaanse muziek en klassieke akoestische samba.