MYLOU FRENCKEN - MEISJE

Na een succesvol optreden in de Cultuurkoepel met WAAGSTUKKEN keert Mylou Frencken terug met ‘Meisje’. Op poëtische wijze vertelt Mylou over de reis van jong meisje naar vrouw, moeder, minnares en multi-tasker. De liedjes gaan over de lange, kronkelige weg van jeugdige onschuld, van overgeleverd zijn aan het leven, naar baas in eigen bestaan. Een ontroerend liedjesprogramma over vallen, opstaan en gelouterd verder gaan.

In de Nederlandse kleinkunst- en theaterwereld neemt Mylou Frencken al jaren een geheel eigen plaats in. Ze zingt, schrijft en acteert. Ze werkt solo en in samenwerking met tal van andere artiesten. Ze kan ontroeren en confronteren. Ze houdt meer van kleine observaties dan van grote woorden, en meer van intimiteit dan van verre oorden. Haar grootste talent is het betere Nederlandse lied. Daarnaast doet ze frequent presentatiewerk, publiceert ze columns en boeken en is ze de zingende barvrouw in de televisiequiz 'Met het Mes op Tafel'.

Mylou werd meerdere keren genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, onder andere met het hilarische nummer ‘Ze zijn weer thuis’.

In Meisje wordt Mylou begeleid door Eric Blom en René Meister van Bear Project en meester-gitarist Ronald Schmitz.

Recensies

‘Mylou Frencken is de ongekroonde koningin van het kleinkunstlied.’ – Theaterkrant

‘Meesterlijke liedjes.‘ – Brigitte Kaandorp

‘Wondermooi, van koesterend intiem tot onverwacht grappig.’ – NRC Handelsblad

’Mylou Frencken heeft een volkomen eigen geluid en een lichte, poëtische toon. Pareltjes van kleinkunst.’ – Jeroen van Merwijk

‘Prachtige liedteksten vol originele formuleringen en vileine zinnetjes, en ze weet die ook nog eens te verpakken in zeer aanstekelijke melodieën.’ – De Volkskrant

‘Een groot en eigenzinnig tekstdichteres.’ – Mike Boddé

‘Mylou Frencken heeft het zeldzame talent om zelfs leed grappig te verwoorden.’ – Leoni Jansen

Datum:

Zaterdag 4 maart 2023
Aanvang 20:15 uur

Toegang:

€ 18,50


online bestellen