Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Matthäus Passion

Ook dit jaar voert Oratoriumkoor Heiloo de Matthäus Passion uit. Een uitvoering op hoog niveau onder leiding van dirigent Paul Waerts, met barokorkest Cappella Maria Barbara en de volgende solisten:

Marene Elgershuizen, sopraan
Maartje de Lint, mezzosopraan
Peter Vos (evangelist), tenor
Matthijs Mesdag (Christus), bariton
Jean Léon Klostermann, tenor

Oratoriumkoor Heiloo wil zich, ondanks de respectabele leeftijd van ruim 70 jaar, steeds blijven vernieuwen. Dat bleek afgelopen december tijdens de eerste Koepelscratch uitvoering van Händels Messiah, waar ruim 200 zangers aan meededen. Eén van de redenen die deze uitvoering zo bijzonder maakte was de opstelling in de koepel, waarbij het orkest ‘in de zaal’ was opgesteld met het koor daaromheen gegroepeerd, en het publiek ‘op het podium’, waar normaal gesproken het koor staat. Deze opstelling bleek niet alleen een aangename, intieme sfeer te creëren, maar ook akoestisch het beste uit de Cultuurkoepel te halen.

Voor de uitvoering van de Matthäus Passion wordt opnieuw deze indeling aangehouden. Het publiek kan nu gaan kiezen uit twee opties: een ‘Koepelplaats’, op gelijk niveau met het orkest, of een ‘Podiumplaats’ met uitstekend zicht op orkest, solisten en het koor.

Meer informatie: www.oratoriumkoorheiloo.nl