Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

DINNER CONCERT met LUKIĆ

Na een succesvol debuutseizoen komt LUKIĆ met een gloednieuw programma getiteld Da te nema (Als jij er niet was). Een meeslepende voorstelling met eigen muziek en parels uit de mediterrane, Balkan- en zigeunermuziek. Om het genieten compleet te maken wordt dit alles afgewisseld met een heerlijk Balkan driegangendiner van Keuken met Karakter.

Voorgerecht: 
losgeslagen Griekse salade

Hoofdgerecht:
Sjasliek 2.0 met 
gegrilde groenten/aardappeltaart

Dessert:
Baklava met ijs

Heeft u Vega of Vis wensen: daar kunnen we natuurlijk aan voldoen. Wel even vooraf een mailtje sturen naar info@cultuurkoepelheiloo.nl 

Lukić

Het kwartet rond de Bosnische zanger/gitarist Mile Lukić is van uitzonderlijke kwaliteit en graaft met Da te nema nog dieper naar de kern van de muziek die rechtstreeks van hart tot hart vloeit. Tussen de muziek door worden verhalen verteld; soms sprookjesachtig, soms hilarisch of scherpzinnig. Het repertoire van LUKIĆ is oprecht, boeiend, avontuurlijk, lyrisch en ongeremd. Mile Lukić weet zich omringd door een trio uit de top van de (wereld)muziek: violiste Aili Deiwiks (speelde o.a. bij Ernst Jansz), percussionist Henk Wanders (Frank Boeijen, Makis Seviloglou) en contrabassist Norbert Leurs (o.a. Gé Reinders, John Helliwell, Quatro Ventos, Lain Matthews).

‘Music is the universal language of mankind' - Henry Wadsworth Longfellow’

Deze uitspraak komt volledig tot z'n recht bij dit wereldmuziekensemble. Luisteren naar de muziek van LUKIĆ is als een droomvlucht over de meest geliefde landschappen die de wereldmuziek kent.

Kortom, LUKIĆ is een band die je niet mag missen! Geniet deze middag/avond van een droomvlucht over jou meest geliefde landschap. Stap in de woonwagen en reis mee!

Uitvoerenden

Mile Lukić zang & gitaar
Aili Deiwiks viool, piano, ukelele
Norbert Leurs contrabas
Henk Wanders percussie

Recensies

‘Over genieten gesproken: Mile Lukić weet als geen ander Balkan-nostalgie in zang om te zetten. Wauw!’ (de Gelderlander)

‘Opvallend mooi zijn de sevdalinka’s uit Bosnië, gepassioneerde liedjes. Wat voor Spanje de duende is, is in Portugal de saudade. Het muzikale equivalent is de Bosnische sevdah. Deze ziel van de bevolking wordt meer dan voortreffelijk vertolkt door de Bosnische zanger/gitarist Mile Lukic.’ (Radio 6 World)