Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Literaire Salon met Adriaan van Dis

De Stichting Vrienden van de Cultuurkoepel Heiloo m.m.v. de Eerste Bergensche Boekhandel presenteert vier schrijversavonden. Prachtige schrijversavonden met een combinatie van diner en vier tot vijf schrijversmomenten op het podium: vertellen, voorlezen, beschouwen, vragen, kopen, signeren.

Op woensdag 18 oktober bijt Adriaan van Dis het spits af. Tijdens deze avond neemt van Dis ons mee door zijn rijke leven en werk. Onderwijl geniet u van een luxe driegangenmenu.

Adriaan van Dis (1946) groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid, bekroond met het Gouden Ezelsoor. In de beginjaren negentig schreef hij een aantal reisromans, waaronder Het beloofde land en In Afrika. In 1994 verscheen de uiterst succesvolle roman Indische duinen, over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie, die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed. Dit boek werd bekroond met de Gouden Uil (1995) en de Trouw Publieksprijs en genomineerd voor de Libris-prijs, de AKO-prijs en de Aristeion-prijs. In 1999 kwam de roman Dubbelliefde uit, in 2000 gevolgd door de novelle Op oorlogspad in Japan. In september 2002 verscheen de roman-in-taferelen Familieziek, in 2004 schreef hij het boekenweekessay Onder het zink. Un abécédaire de Paris, begin januari 2007 verscheen de roman De wandelaar en eind november 2007 Leeftocht, een verzameling verhalen en reportages. In 2010 kwam zijn roman Tikkop uit, die genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs. Eind november 2011 publiceerde hij Stadsliefde, waarin de stad Parijs centraal staat. 6 november 2014 verscheen de roman Ik kom terug. Het tot nog toe laatste boek van hem verscheen afgelopen voorjaar: In het buitengebied. De boeken van Adriaan van Dis zijn in vele talen vertaald. In 2015 werd de Constantijn Huygens-prijs 2015 toegekend aan Adriaan van Dis (1946).

Op 13 december neemt Arthur Japin het stokje over, gevolgd door Ester Naomi Perquin (dichter des Vaderlands) op 21 februari en als laatste Thomas Verbogt en Sjoerd Kuyper op 21 maart 2018.

De Keuken met Karakter verzorgt het menu:

Welkomstdrankje

Proeverij van zalm en garnalen

Kalfssukade met een crème van knolselderij en truffeljus

Crème brûlée met ijs

Koffie