Lezing opgravingen Zuiderloo

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kan een groot publiek kennis maken met alle facetten van archeologie in Nederland. De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat.

Archeologisch museum Baduhenna organiseert tijdens de Nationale Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober een lezing en zij opent haar deuren voor een kijkje in het rijke archeologische bezit van Heiloo.

Op vrijdagavond 12 oktober om 20.00 uur geeft archeoloog Silke Lange in de Cultuurkoepel een lezing over de opgravingen in Zuiderloo. Zij schetst voor het eerst een totaalbeeld van het gebied tussen Zevenhuizerlaan en Vennewatersweg op basis van de opgravingen die tot nu toe gedaan zijn. Houd deze avond vrij voor deze bijzondere kans om informatie uit de eerste hand te krijgen over het landschap, de bewoning en de gevonden voorwerpen in dit deel van Heiloo!

Op zaterdagmiddag 13 en zondagmiddag 14 oktober is het museum geopend. Wij verzorgen dan rondleidingen door het museum, we vertellen over de landschappelijke ligging van Heiloo op de strandwal, we vertonen een film hoe de professionele archeoloog te werk gaat en voor de kinderen hebben we een speurtocht.

Wellicht is er voor dit weekend nog een héél speciaal nieuw voorwerp in het museum! De plaatselijke pers zal deze actie op een later tijdstip aankondigen.

Op 13 en 14 oktober is Archeologisch museum Baduhenna geopend van 14.00 - 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.baduhenna.nl

Datum:

Vrijdag 12 oktober 2018
Aanvang 20:00 uur

Toegang:

Donateurs gratis, overige bezoekers € 2,50


online bestellen