Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Lazy Sunday: LocosLindos – Tango

LocosLindos brengt zowel de oude dansbare tango’s als die van de tango componisten van vandaag. Daarnaast Argentijnse gerechtjes van Keuken met Karakter en aansluitend “voeten van de vloer” tijdens de Tango Salon. U waant zich een middag in Buenos Aires.

Programma
13:00 uur Ontvangst met Prosecco
13:30 uur LocosLindos
14:00 uur Argentijns Pasteitje
14:30 uur LocosLindos
15:00`uur Argentijns biefstukje met chimichimidressing
15:30 uur LocosLindos
16:00 uur Dulce de Leche
16:15-18:00 uur Tango salon

LocosLindos, vijf jonge en gedreven muzikanten die samen het terrein van de passionele Argentijnse tango betreden en verkennen. De Argentijnse tango ontstond meer dan 100 jaar terug in de bordelen van de achtergestelde wijken van Buenos Aires en groeide intussen uit tot een muzikale stroming met een wereldwijde aantrekkingskracht. Dat de tango springlevend is, blijkt ook uit het feit dat er in het genre nog steeds nieuwe muziek wordt geschreven.

Argentijnse tango is een vlag die vele ladingen dekt. Naast de oude dansbare tango’s speelt LocosLindos ook het bekendere repertoire van bandoneonist Astor Piazzolla maar ook het doorgaans onbekendere repertoire van de tangocomponisten van vandaag. Op die manier ontwikkelde het kwintet hun eigen herkenbare stijl.

De leden van LocosLindos zijn afkomstig uit Rusland, België en Nederland. Zij ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Rotterdam. Allen zijn zij er afgestudeerd aan de afdeling Argentijnse tango. Hun gedeelde passie voor deze unieke en exotische muziek vormt de rode draad in hun hechte muzikale samenwerking. Hun jonge frisse kijk op de muziek is vaak verrassend, waardoor je jezelf even in Buenos Aires waant.

Bandoneon: Simone van der Weerden
Viool: Ruzana Tsymbalova
Elektrische gitaar: Tim Panman
Piano: Anke Steenbeke
Contrabas: Alexander Vocking

Vanaf 16:00 uur is er de mogelijkheid om de Tango te dansen, dus neem de pumps mee. Maar als u niet wilt dansen mag u ook kijken: de Tango is ook een lust voor het oog.
Tijdens de Salon wordt de muziek verzorgt door Luz de Luna.

De Argentijnse gerechtjes worden verzorgd door Keuken met Karakter, heerlijk eten gegarandeerd! Indien u liever vegetarische gerechten hebt, kunt u dat melden middels een mailtje naar info@cultuurkoepelheiloo.nl.

Zie: www.facebook.com/milongaluzdeluna

https://www.bing.com/videos/search?q=LocosLindos+y...

https://www.bing.com/videos/search?q=LocosLindos+y...