Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Gratis Koepelkeuze: La Lunfardita

De programmeurs van de Cultuurkoepel krijgen regelmatig juweeltjes langs die (nog) niet bekend zijn bij het grote publiek – maar die wel een breder publiek verdienen en prachtig passen in de Koepelprogrammering. Onder het motto ‘Koepel Keuze’ brengt de Koepel daarom een serie gratis muziek/theater optredens, waarbij het publiek na het optreden mag betalen wat men het waard vond. Op 10 augustus: La Lunfardita.

La Lunfardita uit Madrid geeft met hun Argentijnse Tango’s, Latin-muziek en Manouche swing (gipsy jazz) al heel snel de illusie dat je in een Zuid-Amerikaans danslokaal bent. Ook in de Koepel kan tijdens dit optreden natuurlijk gedanst worden. Op een unieke manier wordt de Europese manouche swing met de traditionele muziek uit Buenos-Aires verweven. Django Reinhardt en Carlos Gardel zijn duidelijk de peetvaders van deze muzikanten.

Carolina Eva Dubois, de zangeres van La Lunfardita, betovert haar publiek soms hees fluisterend en dan weer temperamentvol. Zij vuurt met haar zang en dans de gypsy-gitarist Simon ‘Gumbo’ Cuenca aan en brengt u direct in de sfeer van de Tango. Jesús Penarando zorgt op accordeon voor het vuurwerk bij de donkere sfeer van de contrabas van Alejandro ''Pollo'' Temprano.

Muzikanten:

Carolina 'Carol' Eva Dubois zang
Simon ‘Gumbo’ Cuenca gitaar
Jesús Penarando accordeon
Alejandro 'Pollo' Temprano contrabas