Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Koor sWing - Theaterconcert Vreemde zaken

sWing is een enthousiast gemengd koor uit Heiloo. Het is opgericht in 2003 en heeft momenteel 33 leden. Het unieke van sWing is dat ze zich niet beperken tot één bepaald muziekgenre. Voor het samenstellen van een concertprogramma kiezen dirigent en koorleden eerst een thema en zoeken daar vervolgens de muziek bij. Daardoor varieert het repertoire van klassiek tot pop. sWing zingt zowel in het Nederlands als in andere talen. De arrangementen zijn meestal vierstemmig. De begeleiding is in handen van een pianist,maar sWing zingt ook a cappella.

Sinds 2010 staat sWing onder de deskundige en enthousiaste leiding van dirigent en zangdocent Olaf van Rijn. Olaf heeft in Den Haag de opleiding koordirectie gevolgd en geeft leiding aan diverse koren in Noord-Holland.

Koor sWing brengt op zondag 4 november het bijzondere theaterconcert ‘Vreemde Zaken’. Op luchtige wijze combineert sWing zang met theater. In zeventien nummers, waaronder The long and winding road (The Beatles), Love is a losing game (Amy Winehouse), My baby just cares for me (Nina Simone) en Skyfall (Adele) zingt sWing over de verschillende facetten van de liefde. Het verhaal dat door strijkers begeleid en tussendoor verteld wordt, draait om de ontrouw en jaloezie van de goden uit de Griekse mythologie.

De vertelling wordt muzikaal ondersteund met onder meer een introductie uit Pulcinella en vlotte muziek van Unico van Wassenaer. Ook de finale van sWing is vrolijk en swingend en eindigt met een fijne meezinger. Koor sWing is een gemengd koor van ruim dertig leden dat onder leiding van dirigent Olaf van Rijn vierstemmig zingt.

Dit concert is uniek in haar soort. Op een zeer luchtige manier combineert sWing zang met theater. Een prachtige concert voor een zondagmiddag.

Regie: Carien van Opstal
Zang: koor sWing
Muzikale leiding: Olaf van Rijn
Arrangementen en piano: Hendrik-Jan Bosma
Verder werken mee: Sandra Kox met leerlingen van het Muziekatelier Alkmaar