Kommuna Lux te gast uit Oekraïne

“Kommuna Lux Odessa Gangsta Folk”
"In Odessa vinden mensen elkaar. In Odessa zullen ze allemaal lachen en zingen."

De band Kommuna Lux gebruikt in hun eigen stijl de woorden van dit oude couplet "Odessa Gangsta Folk", wat staat voor spannende Klezmer en Gangsta Folk uit Odessa, de legendarische havenstad in OekraÏne.

De Odesieten staan bekend om hun grote tolerantie, gemoedelijke levensstijl en een heel speciaal gevoel voor humor. Deze metropool is wereldberoemd om zijn belangrijke Joodse leven. Daarnaast is het de geboorteplaats van het Russische chanson. Meer dan 100 jaar geleden werden deze liederen in Odessa gemaakt en in de loop der tijd, ondanks vele verboden, bereikte deze muziek de laatste uithoek van de Sovjet-Unie.

De band maakte furore op de grootste festivals in Oekraïne, zoals het Koktebel Jazz Festival, Kyiv Klezmer Fest, Woodstock Ukraine, op het Fürth International Klezmer Festival, het Summer Festival of Cultures in Stuttgart, evenals in het Master Theater in New York of in de Rodeo Club in Haifa. Nu is de rest van de wereld aan de beurt, te beginnen in Heiloo.

Nog niet zo lang geleden wonnen zij de "Eisernen Eversteiner", de enige Europese volksmuziekprijs van Duitsland, die jaarlijks wordt uitgereikt op het Folkherbst-festival in de stad Plauen.

De concerten van Kommuna Lux zijn absoluut uniek. Er hangt een maritieme sfeer en je kan genieten van de typische tijdloze humor van de Oekraïense Zwarte Zeekust. Het Joodse gezegde "Er is altijd een levende vis" kenmerkt deze uitbundige show die vol zit me troffelende ritmes en levenslust op het podium en in de zaal! ER KAN GEDANST WORDEN! Stoelen gaan aan de kant!

Band
Zang:          Bagrat Tsurkan
Gitaar:        Vitya Kirillov
Accordeon: Oleg Vasianovych
Klarinet:     Vladimir Gitin
Trompet:     Andrey Okramovych
Trombone:  Yaroslav Besh
Drums:       Sergey Poltora

Meer informatie: www.kommunalux.com

Datum:

Zaterdag 6 mei 2023
Aanvang 20:15 uur

Toegang:

€ 22,50


online bestellen