Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Koepelscratch ‘Messiah’ Oratoriumkoor Heiloo

Deze programmering valt niet onder de verantwoordelijkheid van Stichting Cultuurkoepel.

ALLE INFORMATIE VIA: www.oratoriumkoorheiloo.nl of telefoonnummer 06 44087844

Een immense droefheid overviel alle deelnemers aan de Koepelscratch uitvoering van 17 december jl. toen het bericht ontvangen werd over het verongelukken van Bas Kuijlenburg. Door een frontale botsing op weg naar de Koepelscratch-sessie van het Oratoriumkoor Heiloo, kon de schok van het bericht voor ons niet intenser zijn.

Bas Kuijlenburg
Met een stem als een bronzen klok en met zijn grote muzikale behendigheid was bas bariton Bas Kuijlenburg een solist waarmee het Oratoriumkoor Heiloo graag samenwerkte voor de uitvoering van grootse koorwerken als de Messiah en de Matthäus-Passion. De uitvoering van 17 december werd na het afschuwelijke bericht direct afgelast en veranderde in een bijeenkomst waarbij alle deelnemers het plotselinge verdriet en verbijstering konden delen. We zullen ons Bas herinneren, niet alleen als een fantastische zanger, maar ook als iemand waarbij vriendschap en enthousiasme een groot goed waren.

Op zondagmiddag 29 januarivanaf 15.00 uur zal Handel’s Messiah alsnog worden uitgevoerd en liefhebbers van koorzang kunnen zich opnieuw inschrijven voor deelname en wel tot 23 januari via de website www.oratoriumkoorheiloo.nl 

Deelname aan het Oratorium Messiah van G.F. Handel houdt ook deze keer in dat dit werk op één dag wordt ingestudeerd, met vervolgens een volledige uitvoering in de middag. Samen met solisten en een groot professioneel orkest willen de koorzangers de uitvoering tot een memorabel eerbetoon maken ter nagedachtenis aan Bas Kuijlenburg.

We musiceren met z’n allen onder leiding van dirigent Paul Waerts. Overdag worden door hem nog enkele details aangewezen in voorbereiding van het middagconcert met publiek. Paul Waerts weet als geen ander in een ongedwongen sfeer een uitvoering van hoge kwaliteit te bewerkstelligen met een scratch-koor van zo’n 150 meer of minder ervaren zangers. Barokorkest Cappella Maria Barbara onder leiding van organist Henk van Zonneveld zal de uitvoering begeleiden.

Dirigent Paul Waerts
Barokorkest Cappella Maria Barbara o.l.v. Henk van Zonneveld
Solisten
Tenor Peter Vos
Bas Matthijs Mesdag
Sopraan Arleen van Wijland
Alt Martine Straesser